CENTRUM VOOR WERK EN INKOMEN
http://www.cwinet.nl

Prominenten werven vacatures voor Landelijke Banenmarkt

Uitnodiging/persbericht

Prominenten werven vacatures voor Landelijke Banenmarkt

Honderden prominente Nederlanders pakken volgende week de telefoon om vacatures te werven voor Landelijke Banenmarkt op 2 oktober, die CWI in samenwerking met UWV en gemeenten organiseert. De belactie leverde vorig jaar meer dan drieduizend vacatures op. Prominententeams in het hele land zullen volgende week proberen die score te overtreffen. Burgemeesters, wethouders, sporters, werkgevers en verenigingsmensen gaan op tientallen CWI's met bedrijven bellen. Ze worden aangevoerd door een landelijk elftal dat op 30 september bijeenkomt in de CWI-vestiging Rotterdam Noord aan de Schiekade. Dat team bestaat onder andere uit staatssecretaris Van Hoof, oranje-volleybalcoach Bert Goedkoop, Zwarte Zakenvrouw van het jaar Florangel Maritza Russel, en Marijke Vos of Femke Halsema van Groen Links en John Jaakke, voorzitter van Ajax.

Het is de tweede keer dat CWI de Landelijke Banenmarkt organiseert. Vorig jaar trok de banenmarkt 110.000 bezoekers en waren er meer dan 40.000 vacatures te vergeven. Op zaterdag 2 oktober kunnen werkzoekenden weer op 120 CWI vestigingen terecht voor een groot vacatureaanbod. Nieuw dit jaar is de intensieve samenwerking met UWV en Gemeenten. UWV is op iedere vestiging aanwezig met een informatiestand, daarnaast geeft UWV op een aantal vestigingen workshops over reintegratie en het opzetten van een eigen bedrijf. Bovendien presenteert UWV op de banenmarkt het proeftijdaanbod; werkgevers kunnen met werkzoekende arbeidsongeschikten en mensen die langer dan zes maanden een ww uitkering krijgen, een proeftijd van drie maanden aangaan zonder loonkosten.

De Landelijke Banenmarkt biedt iedereen die op zoek is naar een baan de kans om zich te oriënteren op duizenden vacatures. Op de vestigingen zijn ook presentaties van werkgevers en een aantal uitzendbureaus. Daarnaast biedt iedere vestiging op 2 oktober bijzondere activiteiten. Zo kunnen werkzoekenden in Den Bosch een speciale 'sollicitatie make-over' krijgen door de bekende metamorfose-kapper Mari van de Ven en trekt CWI Sneek de aandacht van jonge werkzoekenden met een DJ en een lichtshow.

Noot voor de redactie,