Ingezonden persbericht



Directie en medewerkers van Het Nederlands Stripmuseum nodigen U van harte uit om

op donderdag 30 september om 15:30 uur

aanwezig te zijn bij de officiële opening van de nieuwste tentoonstelling gewijd aan de grootmeester van de undergroundstrip: Peter Pontiac.

Peter Pontiac kwam op 28 april 1951 als Peter J.G. Pollmann ter wereld en debuteerde in 1969 met 'Pighead Acidtest' in het tijdschrift Modern Papier. Vanaf die tijd wordt hij vereenzelvigd met sex, drugs en rock 'n roll, waarover hij strips tekende voor Tante Leny Presenteert en Hitweek/Aloha, en illustraties maakte voor Muziek Express en Oor. Tegenwoordig is hij vaste illustrator van NRC Handelsblad. Twee belangrijke boeken die Pontiac publiceerde zijn de punkroman Requiem Fortissimo, in 2004 heruitgegeven door Oog & Blik, en Kraut, een biografiek over het bewogen leven van zijn vader J.J.A. Pollmann.

In 1990 begon de tekenaar aan de Pontiac Review, een thematisch ingedeeld oeuvre-overzicht waarin strips en illustraties worden aangevuld met bijeengesprokkelde plaatjes en knipsels. Deel zeven van die reeks verscheen in het voorjaar van 2004, heet Dossier X-11 en is gewijd aan zijn autobiogafische werk. Ter gelegenheid van dit boek was een grote tentoonstelling over Pontiacs werk te zien tijdens de Stripdagen Haarlem. Een gedeelte van die expositie wordt nu in Groningen getoond, waarbij blow-ups van de zeven omslagen van de Pontiac Review centraal staan. Nadat iedereen de expositie goed heeft kunnen zien, zal de bijeenkomst worden afgesloten met een receptie in het auditorium van Het Nederlands Stripmuseum.

Wij zouden uw aanwezigheid zeer op prijs stellen.

Met vriendelijke groet,

Goof Lukken
Public Relations-manager
Libéma Exploitatie B.V.

Het Nederlands Stripmuseum Groningen maakt deel uit van Libéma

correspondentie-adres:
Libéma Exploitatie B.V.
postbus 142
5240 AC Rosmalen

tel. algemeen:(0031) (0)73-5282200
fax: 0900-faxlibema (32952362)
website: www.libema.nl


---