Gemeente Bergschenhoek

Inloopspreekuur gemeenteraad over Veiligheid
Op donderdagavond 30 september houdt de gemeenteraad van Bergschenhoek vanaf 20.00 uur haar inloopspreekuur. De avond wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis aan de Bergweg-noord 39. Het inloopspreekuur heeft dit keer als thema Veiligheid. Maar ook andere onderwerpen kunnen aan de orde worden gesteld.

Het idee voor een inloopspreekuur is geboren omdat het huidige spreekrecht voor burgers tijdens de gemeenteraadsvergadering, als te beperkt wordt ervaren. Aan het begin van elke gemeenteraadsvergadering kon iedereen over elk onderwerp het woord voeren. Maar tot een uitwisseling van ideeën en standpunten tussen de inspreker en de gemeenteraadsleden komt het dan vrijwel nooit. De raad heeft in haar laatste vergadering besloten hierin verandering te brengen. Voortaan is het alleen mogelijk om bij de raad in te spreken over onderwerpen die op de raadsagenda staan. Voor overige onderwerpen wordt naar het inloopspreekuur verwezen. Dat wordt ongeveer een keer per twee maanden gehouden.

De gemeenteraadsleden willen graag van de inwoners van Bergschenhoek weten wat er rond het thema veiligheid speelt in Bergschenhoek. Ze zijn benieuwd naar ervaringen en tips ter verbetering van de veiligheid. Van elke politieke partij is een gemeenteraadslid aanwezig om vragen te beantwoorden, standpunten uit te leggen of te discussiëren over door de bezoekers aangedragen onderwerpen.

Omdat het thema van de avond veiligheid is zullen ook de burgemeester en de politie tijdens het inloopspreekuur aanwezig zijn.

Voor de deelnemers
Aanmelden voor het inloopspreekuur hoeft niet. Ook als u geen vragen heeft, maar graag kennis wilt maken met de raadsleden of wilt luisteren naar de vragen of discussies van anderen bent u van harte welkom.

Als u op voorhand al vragen of ideeën wilt aanmelden, kan dat bij de griffier van de raad van Bergschenhoek de heer M. Huls (m.huls@bergschenhoek.nlof 010-5291793). Hij zorgt er dan voor dat de vragen bij de raadsleden terecht komen. Zij kunnen zich dan op de vragen voorbereiden. De raadsgriffier kan u ook verder informeren over het inloopspreekuur.

Gemeentehuis

Wapen Gemeente Bergschenhoek

(c) 2004 Gemeente Bergschenhoek - laatste wijziging op 24 september 2004 - Techniek Aralto ICT