UPC NEDERLAND

GOUDEN BEELDEN - Marco Borsato reikt Gouden Beeld Muziek uit

Hilversum, 27 september 2004 - Op 30 september reikt Marco Borsato het Gouden Beeld uit voor het beste muziekprogramma van 2004. Dat maakte de Stichting Nederlandse Academy Awards vandaag bekend. Vorig jaar won Borsato in dezelfde programmacategorie. Het Gouden Beeld in de categorie amusement wordt uitgereikt door Robert ten Brink. Paul Groot reikt het Gouden Beeld uit voor TV-Persoonlijkheid van het Jaar. Tijdens het negende Gala van het Gouden Beeld, gepresenteerd door Daphne Bunskoek, worden de televisievakprijzen uitgereikt in elf programmacategorieën en vier persoonlijke categorieën.

Op 9 september maakte juryvoorzitter Willem van Beusekom reeds bekend dat regisseur Bob Rooyens de Carrière Award 2004 in de wacht sleept. Wie deze prijs uitreikt is een goed bewaard geheim. Naar verluidt heeft deze persoon een grote rol gespeeld in de veertigjarige carrière van Bob Rooyens.

De volgende personen reiken een Gouden Beeld uit op 30 september (onder voorbehoud):
Amusement: Robert ten Brink
Comedy: Marit van Bohemen
Documentaire: Frans Bromet (gerenommeerd documentairemaker) Drama: Paula van der Oest (regie nominatie Oscar 2004) Informatie: Pieter Jan Hagens (winnaar 2003)
Jeugd: Anatevka Bos (presentatrice)
Kunst & cultuur: Medy van der Laan (Staatssecretaris van Cultuur) Muziek: Marco Borsato (winnaar 2003)
Nieuws & evenementen: Suzanne Bosman (RTL Nieuws) Sport: Kees Jansma (producent, presentator)
UPC Digital Award: Froukje de Both
Acteur: Chantal Janzen
Actrice: Tygo Gernandt
Tv-Persoonlijkheid van het Jaar: Paul Groot (winnaar 2003) Carrière Award: ??

Stichting Nederlandse Academy Awards
De Stichting Nederlandse Academy Awards organiseert sinds 1995 de uitreiking van de Gouden Beelden. Daarvoor werkt de stichting samen met de International Council van NATAS, de organisatie die in Amerika verantwoordelijk is voor de toekenning van de Emmy Awards. Een vakjury van 130 programmamakers maakt jaarlijks een keuze uit de beste Nederlandse televisieprogramma's en -personen uit het voorgaande televisieseizoen.
Er zijn Gouden Beelden in de categorieën Amusement, Comedy, Documentaire, Drama, Informatie, Jeugd, Kunst & Cultuur, Muziek, Nieuws & Evenementen, Sport en Interactief: de UPC Digital Award. Daarnaast zijn er Gouden Beelden in de volgende persoonlijke categorieën: Beste Acteur, Beste Actrice, TV-Persoonlijkheid van het Jaar en de Carrière Award. De Gouden Beelden voor Beste Cameraman, Beste Geluidsman, Beste Montage, de Oeuvre Award Camera en de Oeuvre Award Montage zijn eerder dit jaar uitgereikt, tijdens de AV Manifestatie in Hilversum.

= = =