Politie Twente

Persbericht.

Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 30 september 2004.

(1e uitzending 19.21 uur (daarna herhalingen om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.21 uur en op de volgende zondagavond )

Hardenberg Overval op Voordeelhal.

Op zaterdag 14 augustus 2004, omstreeks 17.20 uur wordt een medewerkster van de Voordeelhal in Hardenberg overvallen door een gemaskerde dader. Er ontstaat een worsteling tussen de medewerkster en de dader, die er vandoor gaat. Er is een reconstructie gemaakt en er zijn de nodige vragen m.b.t. deze dader, die zijn masker op de vlucht heeft afgezet.

Steenwijk Vermissing 40-jarige man.

Sinds 6 juni 2004 wordt de 40-jarige Gerald Mulder uit Steenwijk vermist. Hij is weggefietst vanuit Steenwijk richting Eesveen en nadien is er niets meer van hem vernomen. Vraag is wie hem na die datum nog heeft gezien of gesproken. Zijn familie vreest het ergste.

Almelo Ernstige mishandeling.

Op dinsdagavond 17 augustus 2004 wordt inwoner van Almelo in een leegstaande villa aan de Bornsestraat door twee daders ernstig mishandeld. De daders gaan er in een auto vandoor. Ook hierbij een reconstructie van de feiten en de nodige vragen.

Ommen "Skimmen" bankpassen. Door z.g.n. Skimmen worden de gegevens van bankpassen gekopieerd en door criminelen gebruikt om de rekening van de onwetende "Pinner " te plunderen. Bij dit onderwerp aandacht voor een gefotografeerde "plaatser"van de apparatuur en wat kan men doen om zoveel mogelijk te voorkomen dat men slachtoffer wordt van dit crimineel gedrag, dat zowel in Nederland als in het buitenland plaatsvindt.

Enschede/Zwolle/Deventer Verdachten in beeld.

Beelden van een man die in Glanerbrug bij C1000 kinderen lastig viel en van pinsters met gestolen passen, vernielers van een pinautomaat in Zwolle en een bijzondere jas/vest van de dader van een autokraak in Deventer.

Tips kunnen naar aanleiding van deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555 Twente en 0800-8887776 IJsselland. Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.

-----------------------

( Twente-IJsselland

"Onder de loep"


---- --
Persberichten Politie Twente 29 september 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Automobiliste rijdt uit parkeerstand weg, motorrijder kan aanrijding nier voorkomen

Enschede

Dinsdagmiddag 28 september om ongeveer 15.10 uur vond op de Oldenzaalsestraat in Lonneker - Enschede, een aanrijding plaats. Een 42 jr. Enschedese automobiliste reed uit parkeerstand weg en keerde op de weg. Hierbij zag zij een 29 jr. motorrijder, ook uit Enschede, die over de Oldenzaalsestraat aan kwam rijden, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 29 jr. werd met in ieder geval een gebroken schouderblad en een diepe hoofdwond door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen. Ook een 13 jr. dochter van de 42 jr. automobiliste die bij haar moeder in de auto zat is naar het ziekenhuis geweest en is aan een hoofdwond behandeld. (04-120891)

Auto op vangrail

Automobilist verleend geen voorrang aan automobiliste, deze laatste komt op vangrail vast te zitten

Enschede

Dinsdagmiddag 28 september om ongeveer 12.20 uur werd een aanrijding gemeld op de Westerval - A35 in Enschede. Bleek dat een 19 jr. automobilist uit Eibergen op het viaduct van de A35 linksaf wilde slaan en daarbij een uit de tegenovergestelde richting komende 21 jr. automobiliste uit Enschede, die rechtdoor wilde, geen voorrang had verleend. De auto van de 21 jr. schoot na de aanrijding door en bleef bovenop de vangrail steken. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze ter observatie is opgenomen. (04-120736)

Autokraker aangehouden

Eigenaar auto betrapt inbreker die zijn ruit van zijn auto vernield en diefstal wil plegen

Enschede

Dinsdagavond 28 september omstreeks 22.30 uur wordt doorgegeven dat op dat moment de eigenaar van een auto , die geparkeerd had gestaan aan De Heurne in Enschede, een auto kraker had betrapt. De 28 jr. eigenaar had met enkele kennissen binnen gezeten boven een van de winkels aan De Heurne. Toen hij even naar buiten keek zag hij dat een vreemd persoon in zijn auto zat. Hij rende naar buiten en hield deze man vast tot de gewaarschuwde politie kwam. Deze hebben de man, een 40 jr. Enschedeer, aangehouden en aan het bureau opgesloten. Een portierruit van de auto van de 28 jr. was met een baksteen ingeslagen. In de loop van woensdag de 29e is de 40 jr. voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (04-120991)

Notoire winkeldief aangehouden

Winkeldief op heterdaad betrapt, is veelpleger en moet zich bij justitie verantwoorden.

Enschede

Dinsdagmiddag 28 september om ongeveer 16.25 uur wordt door beveiligingspersoneel van een van de grootwinkelbedrijven op het HJ van Heekplein in Enschede, een winkeldief op heterdaad betrapt. Deze man, een 39 jr. Enschedeer, staat als veelpleger bekend en is daarom overgenomen door de politie en aan het bureau in verzekering gesteld en opgesloten. Hij zal bij justitie worden voorgeleid. Tijdens zijn aanhouding en opsluiting in de cel gedroeg hij zich zeer vervelend en verzette zich, waarbij hij de politiemensen beledigde. (04-120866)


---- --