Socialistische Partij

SP in actie tegen Noorse zeehondenmoordvakanties

30-09-2004 * SP-Kamerlid Krista van Velzen is onthutst over het voornemen van Noorwegen om toeristen te werven om zeehonden af te schieten: "Zeehondenmoord als toeristische attractie, kan het nog perverser?" De SP is onmiddellijk begonnen met een emailactie richting de Noorse Ambassade en heeft de regering gevraagd een krachtig protest in te dienen.

Noorwegen gaat vanaf januari toeristen werven om zeehonden in de fjorden af te schieten. De zeehonden zouden teveel vis eten. Van Velzen: "Gezellig met het hele gezin zeehonden doden, tussen een wandeling en museumbezoek in. Hoe pervers kan je het bedenken?"

"Niet de zeehond, maar de mens is verantwoordelijk voor de te lage visstand. In plaats van dit soort morbide vakanties te slijten, zou de Noorse regering de visquota moeten verlagen."

Van Velzen heeft Minister Bot (Buitenlandse Zaken) en Minister Veerman (Landbouw) verzocht om bij de Noorse regering een krachtig protest aan te tekenen. Via haar website is de SP begonnen met een emailactie richting de Noorse ambassadeur.