Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Utrecht, 30 september 2004

Fietsersbond blij met fietspunten in Nota Mobiliteit

Veiligheid fietsers op 50 en 80-kilometerwegen wel in gevaar

De Fietsersbond is blij dat de regering in de Nota Mobiliteit een aantal wensen van de Fietsersbond heeft gehonoreerd. Zo is vastgelegd dat het rijk randvoorwaarden en instrumenten voor de aanpak van fietsdiefstal realiseert, zorgt voor ruimere openingstijden van
stationsfietsenstallingen en kruisende fietsroutes intact laat bij de aanleg van nieuwe infrastructuur. ' We moeten natuurlijk nog zien hoe en hoe snel deze zaken aangepakt worden, maar het zijn belangrijke fietserswensen, waarvoor wij hard hebben geknokt', aldus Bernhard Ensink, directeur van de Fietsersbond. De Fietsersbond maakt zich evenwel zorgen over de verkeersveiligheid van fietsers als het autoverkeer meer gebruik gaat maken van 80- en 50kilometerwegen.

Veiligheid fietsers op onderliggend wegennet in gevaar De Fietsersbond maakt zich grote zorgen over de veiligheid van fietsers op 80 en 50-kilometerwegen. In de Nota Mobiliteit wordt de ontvlechting van hoofdwegennet en onderliggend wegennet gepropageerd in verband met een betere doorstroming. Het autoverkeer moet van de snelweg af en komt op de 80 en 50 kilometerwegen, waar ook fietsers en voetgangers zijn. Nu al zijn deze 80 en 50 kilometerwegen veel gevaarlijker dan de snelwegen. Als het nog drukker wordt, vreest de bond dat fietsers vaker het slachtoffer zijn van ongevallen en dat doorstroming van het fietsverkeer in de knel komt. Voor de veiligheid van automobilist en fietser is het belangrijk dat het autoverkeer zoveel mogelijk via de snelweg geleid wordt.

Meer informatie:
Arien de Jong, Fietsersbond 06-20504419

Fietsersbond, Postbus 2828, 3500 GV Utrecht, tel. 030-2918171