1e persbericht van donderdag 30 september 2004

Eindhoven 30-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden voor roekeloos rijgedrag

De politie heeft woensdag om 16.30 uur op de Tankenberglaan een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij zeer gevaarlijk reed. Op de Fransebaan probeerde hij met zijn auto weg te komen toen hij merkte dat de politie zijn in slechte staat verkerende auto wilde controleren. Agenten zetten daarop de achtervolging in, maar verloren het voertuig uit het oog omdat de bestuurder met veel te hoge snelheid wegreed. Even later trof de politie de personenauto zonder inzittenden aan op de Tankenberglaan. De bestuurder, die probeerde weg te rennen, is vervolgens in de kraag gepakt. Hij gaf toe geen rijbewijs te hebben en in een onverzekerde auto te rijden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aangehouden na mishandeling

Een 30-jarige man uit Eindhoven is donderdagochtend rond 3.30 uur in zijn woning in Woensel-Noord aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij de afgelopen tijd geregeld zijn zus heeft mishandeld en met de dood heeft bedreigd. Dat was ook woensdagavond weer gebeurd, waarna de politie hem heeft aangehouden. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Opgepakt voor mishandelen collega

In zijn woning in Strijp is donderdagochtend rond 7.00 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij op dinsdag 21 september rond 18.00 uur een 31-jarige collega heeft mishandeld door hem te slaan met een dikke kabel met een stekkerdoos eraan. De man raakte daardoor gewond aan zijn gezicht. Na de mishandeling is het slachtoffer in zijn auto weggereden en naar het ziekenhuis gegaan. De aanleiding voor de mishandeling was een conflict op het werk. Na onderzoek is de verdachte donderdagochtend aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Verdachten van plegen vernielingen aangehouden

Op de Willemstraat zijn donderdagochtend rond 3.00 uur vier mannen aangehouden voor het vernielen van fietsen, verkeersborden, dranghekken en een buitenspiegel van een auto. Bij de politie was kort daarvoor de melding binnengekomen dat de mannen op de Keizersgracht en de Willemstraat de vernielingen aan het plegen waren. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze het viertal op de Willemstraat lopen. Ze werden aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Het gaat om twee Eindhovenaren (21 en 25 jaar) en twee mannen uit Weert (18 en 22 jaar).

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Provincialeweg is donderdagochtend tussen 7.45 en 10.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1131 gecontroleerde voertuigen reden er 64 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u.

Geldrop: Bestuurder in kritieke toestand na ongeval

Na een eenzijdig ongeval op de snelweg A67 is woensdagavond omstreeks 22.00 uur een 37-jarige autobestuurder uit Kessel (Limburg) in kritieke toestand naar het Sint Annaziekenhuis gebracht. Hij is vermoedelijk door een verkeerd ingeschatte inhaalmanoeuvre de macht over het stuur kwijtgeraakt waarbij de auto over de kop sloeg. De man is vervolgens door de voorruit geslingerd.

Geldrop: Dronken bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Een 34-jarige autobestuurder uit Geldrop is donderdagochtend omstreeks 03.00 uur op de Johan Peijnenburgweg aangehouden omdat hij slingerend rijgedrag vertoonde. Een ademtest wees uit dat hij een alcoholpromillage van ruim 1.70 had. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Budel-Schoot: Heteluchtkanon gestolen

Uit een garage bij een woning aan de Lochterweg is een heteluchtkanon weggehaald. Dat gebeurde donderdag tussen 1.00 en 8.00 uur. De deur van de garage was niet afgesloten.