Politie Twente

Persberichten van 30 september 2004

Aanrijding met letsel

Bestuurder snorfiets verliest controle over voertuig, snorfiets knalt tegen geparkeerde auto

Enschede

Woensdagavond 29 september om ongeveer 20.30 uur reed een 29 jr. snorfietsbestuurder uit Enschede, met als passagier een 23 jr. plaatsgenoot, over de Schurinksweg in Enschede. Op een verhoogde verkeersdrempel verloor de 29 jr. de macht over het stuur van de snorfiets en vielen beiden van de snorfiets. Deze laatste ging alleen verder en kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto van een 30 jr. buurtbewoner. De 29 jr. bestuurder werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (04-121421)

Onder invloed, aanrijding

Fietser rijdt onder invloed van de nodige alcohol, 2.88 promille, tegen geparkeerde auto

Enschede

Woensdagavond 29 september omstreeks 21.15 uur reed een 38 jr. fietser uit Enschede tegen een bestelbus die geparkeerd stond aan de Oliemolensingel in Enschede. De 38 jr. bleek behoorlijk aan bachus te hebben geofferd en werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 2.88 promille uitwees. Omdat hij niet in staat was een verklaring af te leggen is opgesloten. In de loop van donderdagmorgen de 30e is hij, toen hij was ontnuchterd, afgehoord. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-121439)

Aanhouding na diefstal fiets

Man aangehouden met gestolen fiets en diverse gestolen fietsonderdelen

Enschede

Donderdagmorgen 30 september omstreeks 02.30 uur zien politiemensen op de Alleeweg in Enschede een man op een fiets rijden die zich bij het zien van de surveillanceauto wat vreemd gedraagt. Bij controle en een eerste uitgevoerd onderzoek blijkt dan al gauw dat hij rijdt op een fiets die hij even daarvoor op de hoek Jupiterstraat - Bruggenmorsweg in Enschede had gestolen. Daarnaast werden diverse onderdelen van fietsen bij hem aangetroffen als een tweetal wielen en een fietspomp. Ook deze bleken van diefstal afkomstig. De man, een 24 jr. Enschedeer, is aangehouden en voor verder onderzoek aan het bureau opgesloten. (04-121492)

Autokraker alsnog aangehouden

Man na onderzoek autokraak, vijf maanden later aangehouden

Enschede

Op zaterdag 29 mei werd op het Molenplein de auto van een 32 jr. Enschedeer opengebroken en verdween de radioapparatuur. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek met de daarbij aangetroffen sporen, werd duidelijk dat een 40 jr. Enschedeer mogelijk verantwoordelijk was geweest voor deze kraak. Hij werd woensdagmiddag 29 september om ongeveer 15.15 uur op de Parallelweg in Enschede gesignaleerd en aangehouden. Aan het bureau is hij in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. Omdat deze 40 jr. stelselmatige dader is, wordt hij vrijdag 1 oktober bij justitie voorgeleid. (04-066540)

Aanhouding na steekpartij

Vrouw steekt na onenigheid vriend met mes en wordt aangehouden

Enschede

Woensdagmiddag 29 september om ongeveer 14.10 uur werd gemeld dat in een woning aan de Saturnusstraat in Enschede, iemand zou zijn neergestoken. Ter plaatse bleek dat een 45 jr. Enschedeer in de woning door zijn 48 jr. Enschedese vriendin met een mes was gestoken. Zij werd door twee getuigen in bedwang gehouden en duidelijk werd dat hij haar had geslagen, vermoedelijk over een onenigheid m.b.t. een verdwenen gouden ketting. Zij was daarop zo kwaad geworden dat ze een mes had gepakt en hem een keer in de borst had gestoken. De 48 jr. vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar ze in verzekering is gesteld en voor verder onderzoek is opgesloten. Het 45 jr. slachtoffer heeft zich onder behandeling van zijn huisarts gesteld en kon na behandeling naar huis. Hij wenste geen aangifte te doen. De politie zal e.e.a. daarom ambtshalve vervolgen. (04-121276)

Aanrijding met letsel

Meisje op fiets geeft automobilist geen voorrang en moet voor onderzoek naar ziekenhuis

Vriezenveen

Een 15 jr. meisje uit Daarle fietste woensdagmorgen 29 september over het fietspad van de Aadorpweg in Vriezenveen. Om ongeveer 10.40 uur verleende zij op de kruising Aadorpweg - de Merel, geen voorrang aan een 76 jr. automobilist uit Vriezenveen. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (04-121123)

Zes autokraken

Zes auto's opengebroken in dezelfde nacht, in dezelfde omgeving

Nijverdal

In de nacht van dinsdag de 28e op woensdag de 29e september werden in Nijverdal in dezelfde omgeving een zestal auto's op vrijwel identieke wijze opengebroken. Twee auto's stonden aan de Lochtersweg, twee aan de 1e Kampsweg, een aan de 2e Kampsweg en een aan de Merelweg. In alle gevallen werden portieren opengebroken of werd een raampje vernield. In alle gevallen was radioapparatuur de buit. De politie sluit niet uit dat ook deze keer dezelfde dader cq daders verantwoordelijk zijn voor deze kraken. (o.a. 04-121037)

Illegaal afval dumpen

Man krijgt proces-verbaal na onderzoek in illegaal gestort afval

Holten

Surveillerende politiemensen troffen woensdagmorgen 29 september een hoeveelheid illegaal gestort afval aan bij de Eekhoornweg in de omgeving van de Holterberg in Holten. Samen met een ter plaatse gekomen milieubeambte van de gemeente Rijssen/Holten, werd een onderzoek ingesteld. Tussen het vuil werd een recente rekening op naam van een inwoner van Deventer aangetroffen. Met deze persoon, een 20 jr. Deventenaar, werd telefonisch contact gezocht en hij bekende dat hij het vuil, veel tempex, plastic, veel verpakkingsmateriaal van nieuwe apparatuur en een aantal zakken met etensresten, daar dinsdagavond de 28e tussen 22 en 23.00 uur had gestort. Hij had hiervoor een bestelbus gehuurd en was richting Holterberg getogen. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de 20 jr. kan naast een bekeuring van 260 euro, een rekening van 75 euro van de gemeente voor het verwijderen van het afval, in zijn brievenbus verwachten. (04-121118)

Gordelcontroles

Tweetal controles, 22 bekeuringen

Wierden / Vriezenveen

Woensdag 29 september werd tussen 09.35 en 11.15 uur gecontroleerd op de Vriezenveensweg in Wierden. Van de 154 gecontroleerde voertuigen, droegen 13 bestuurders cq bestuursters geen gordel. Van 11.30 tot 12.00 uur werd gecontroleerd op het Westeinde in Vriezenveen. Hier droegen van de 57 gecontroleerde personen, 9 geen gordel. (04-121176)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --