Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


30 september 2004


Lochem - Auto in sloot, bestuurder weg

Kreeg de politie donderdagochtend rond 04.20 uur een melding, dat op de Ampsense-weg een auto de sloot in was gereden. De bestuurder zou zijn weggelopen en op het adres van de tenaamgestelde werd niemand aangetroffen. Van de auto bleef niet meer veel over en deze is weggesleept. De politie stelt een verder onderzoek in naar de bestuurder.


Zutphen- jongeman gewond, veroorzaker rijdt door
De politie onderzoekt een aanrijding waarbij woensdagavond rond 20.45 uur een 17-jarige Zutphenaar diverse kneuzingen opliep en zijn snorfiets zwaar beschadigd raakte. De jongeman kwam vanaf het fietspad van de Oude IJsselsbrug en werd op de kruising IJsselkade met het Stationsplein aangereden door de bestuurder van een klein rood autootje, waarschijnlijk een Suzuki Alto. Deze kwam vanaf het Stationsplein. De jongeman liep diverse kneuzingen op en de snorfiets raakte zwaar beschadigd. Het autootje moet rechts voor schade hebben en de bestuurder heeft zijn identiteit niet bekend gemaakt en is doorgereden. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie Zutphen 0900 - 8844.


Eefde, fietsster met walkman gewond bij aanrijding


Een 15-jarig meisje uit Gorssel is woensdagmiddag rond 15.00 uur op de Dortherdijk gewond geraakt toen zij een aanrijding kreeg met een bestelauto , bestuurd door een 37-jarige Eefdenaar. Het meisje fietste op weg naar huis en had de muziek aan. Ter hoogte van de Lindebomweg sloeg zij zonder om te kijken plotseling linksaf. De bestuurder van de bestelauto trachtte een aanrijding nog te voorkomen. Het meisje is per ambulance naar het ziekenhuis in Zutphen vervoerd en liep naast een hersenschudding diverse kneuzingen op.


Eerbeek- ruit kapot tijdens spel


Het spelgedrag van een viertal jeugdige Eerbekers liep woensdagmiddag ietwat uit de hand. Ze waren met bessen aan het gooien en één van hen pakte vervolgens een steen. Hiermee raakte hij de ruit van een woning aan de Poelkampstraat die daardoor een barst opliep. De gewaarschuwde politie trof het kwartet aan en nam de jeugdige vandaal mee. Z'n vader gaat de schade regelen en de jongeman wordt doorverwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel wordt getroffen.


Zutphen - schennispleger aangehouden.

Een motoragent heeft woensdagmiddag in het centrum van Zutphen een bejaarde schennispleger aangehouden. De man had rond 15.15 uur aan de Tichelkuilen zijn geslachtsdeel aan een daar wandelende jonge vrouw getoond. Deze belde direct de politie en met het signalement van de fietsende schennispleger ging deze op zoek. Na aanhouding bekende hij op het politiebureau zijn daad. De politie maakt een proces-verbaal op.


Laren - controle bij wegwerkzaamheden


Ondanks berichtgeving in de media over de politiecontroles aan de Rengersweg negeerden woensdag namiddag 16 automobilisten de gesloten verklaring bij de wegwerkzaamheden. Diverse bestuurder kozen eieren voor hun geld toen ze de agenten zagen staan en keerden. De politie blijft de controles uitvoeren.


Brummen - controles


Naar aanleiding van klachten over het rijgedrag van automobilisten die met hoge snelheid schoolgaande jeugd inhalen heeft de politie woensdag in de ochtendspits controles gehouden. Dit gebeurde aan de Cortenoeverseweg en de Rhienderensestraat.
Vijf bestuurders werden bekeurd die harder dan de toegestane 60 km per uur reden (hoogst gemeten 87 !) en twee bestuurders krijgen nog een bekeuring thuis omdat zij onnodig naar de politie toeterden.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde


---- --