Politie Zuid-Holland-Zuid

30/09 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

30-09-2004 - Persberichten District II

MAN AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT/SLIEDRECHT Een 23-jarige man uit Dordrecht is op 29 september op de Stellingmolen in Papendrecht aangehouden. Hij lag daar in een woning, waar hij niet thuishoorde, op een bank te slapen. Hij verklaarde op de katten van de bewoners te passen. Hij kon zich niet legitimeren waarop de agenten met hem naar zijn woonadres op de Stellingmolen liepen. Daar aangekomen drong het tot de man door dat de sleutels van zijn huis in een andere woning in dezelfde straat lagen. In die woning aangekomen probeerde de man aan de achterzijde weg te vluchten. Helaas voor hem stond een van de agenten daar al opgesteld en hield hem aan. De man bleek een valse naam te hebben opgegeven. In de loop van de ochtend werd hij op het politiebureau in Sliedrecht in vrijheid gesteld en direct opnieuw aangehouden. Nu werd hij verdacht van diefstal of heling van gestolen bromfietsen die eerder op zijn woonadres waren aangetroffen. De man is in verzekering gesteld.

MISHANDELING
NIEUW-LEKKERLAND Een 29-jarige man is in de avond van 29 september op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland mishandeld. Het slachtoffer werd tegen zijn auto klemgezet en liep enkele klappen op, ondanks zijn verdediging. Hij raakte lichtgewond aan zijn gezicht. Hij rende zijn woning in, waarna de dader een steen tegen de voorruit van de auto gooide. De politie is op zoek naar de dader.

VECHTPARTIJ
PAPENDRECHT Een 32-jarige Papendrechter is woensdagavond 29 september aangehouden aan de Oostkil in die plaats, omdat hij een 33-jarige Werkendammer geslagen zou hebben en met een mes bedreigd. Het slachtoffer raakte gewond aan het hoofd en had een kras in de nek. Vermoedelijk door alcohol raakte hij buiten bewustzijn en is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar bleek dat de verwondingen meevielen. De politie onderzoekt het voorval.

TE HARD OP A 15
ALBLASSERDAM Politieagenten zagen in de vroege ochtend van 30 september een auto op de A15 die beide rijstroken tegelijk benutte, rijden in de richting van Sliedrecht over de Noordbaan. Toen zij hem wilden staande houden, haalde de 35-jarige Rotterdammer plotseling een vrachtwagen in, waardoor de agenten maar net een aanrijding wisten te voorkomen. Daarna gaven de agenten een stop-teken dat werd genegeerd. De Rotterdammer hield de vaart erin en bereikte snelheden over de 150 km/u en reed met ruim 120 over de smalle baanvakken bij de wegwerkzaamheden. Een tweede politievoertuig ging posten bij Alblasserdam, waar de bestuurder staande gehouden werd en aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.