Politie Zuid-Holland-Zuid

30/09 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

30-09-2004 - Persberichten District I

DERDE VERDACHTE AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 33-jarige man uit Dordrecht is op 29 september op het politiebureau aan de Nassauweg aangehouden. Hij meldde zich daar vrijwillig. Hij bedreigde op 27 september een agent toen hij met andere agenten op de Jacob Marisstraat twee mannen wilden aanhouden. Eén van hen, een 28-jarige Dordtenaar, had een boete openstaan waarbij bij niet-betalen zijn auto in beslag kon worden genomen. Hij wilde zijn autosleutels niet inleveren en begon met een van de agenten te vechten. Een 36-jarige plaatsgenoot begon zich met de aanhouding te bemoeien. De agenten hadden de grootste moeite de agressieve mannen aan te houden en moesten bij één van hen pepperspray gebruiken. De 33-jarige was het niet eens met de aanhouding van de twee en uitte bedreigingen. Hij is ingesloten en verhoor in vrijheid gesteld.

VECHTENDE WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT Woensdagmiddag 29 oktober kreeg de politie een melding dat de beveiliging aan het vechten was met vier winkeldieven op het winkelcentrum Walburg te Zwijndrecht. Ter plekke bleek dat een beveiligingsbeambte samen met een 51-jarige Zwijndrechtse omstander twee verdachten vasthielden die zich hevig verzetten. De agenten hebben de verdachten overgenomen en geboeid afgevoerd. Het gaat om een 37-jarige Eindhovenaar en een 23-jarige man uit Helmond. De Eindhovenaar is voorgeleid en in verzekering gesteld. Twee overige verdachten zijn volgens de beveiliging in het winkelcentrum verdwenen. De politie stelt een nader onderzoek in.

DORDRECHT- Een 25-jarige vrouw uit Dordrecht is woensdagmiddag 29 oktober aangehouden in een grootwinkelbedrijf aan de Voorstraat te Dordrecht omdat zij leren tassen had gestolen aldaar. Bij fouillering kwamen ook juwelen en parfum te voorschijn die de verdachte eerder bij een juwelier en een drogisterij gestolen had. Omdat de vrouw regelmatig voor winkeldiefstal in de politieregisters voorkwam, wil de officier van Justitie snelrecht toepassen. De vrouw is in afwachting daarvan in verzekering gesteld.

ZAKKENROLLER GEPAKT
DORDRECHT Op 29 september kreeg de politie een melding dat er op een terras aan de Voorstraat te Dordrecht een persoon zat die portemonnees aan het bestuderen was. De politie kwam ter plekke en nam de man even apart. Vervolgens vluchtte de man naar de Groenmarkt, maar de agenten waren sneller en hielden hem aan. Daarbij bleek dat hij onder meer twee portemonnees, een digitale camera en twee telefoons bij zich had, die duidelijk niet van hem waren. Daarnaast stond hij internationaal gesignaleerd. De man, een 34-jarige Fransman uit Ambres, is na aanhouding ingesloten.

DRENKELING
DORDRECHT Aan het begin van de avond is op woensdag 29 september in de Nieuwe Haven bij de Aardappelmarkt een 59-jarige man uit Dordrecht te water geraakt. Zijn 53-jarige metgezel, eveneens uit Dordrecht, sprong hem achter na, omdat de 59-jarige niet in staat was op de hoge kade te komen en door de stroming vermoeid raakte. De 53-jarige wist de 59-jarige naar een zeilboot mee te trekken, waar zij zich korte tijd vasthielden. Twee inmiddels gearriveerde politie-agenten trokken de boot naar een steiger en hielpen de twee uit het water. Met behulp van de ladder van de brandweer is het slachtoffer van de steiger gehaald. Hij was aanspreekbaar, maar is ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht door de ambulance. De politie onderzoekt nog waarom de man te water is geraakt, mogelijk is er alcohol in het spel geweest. Tijdens de hulpverlening aan het slachtoffer hinderde een 48-jarige man uit Hoogstraten bij herhaling de hulpdiensten. Nadat hij tot twee maal toe weigerde op vordering van de politie zich te verwijderen, werd hij aangehouden.

BROMFIETSCONTROLES EFFE NADENKUH
DORDRECHT Politie en gemeente Dordrecht zijn onlangs gestart met de campagne Effe nadenkûh die is gericht op het terugdringen van agressief verkeersgedrag van bromfietsers en scooterrijders. Gisteren hield de politie daarom in Dordrecht controles op het Dudokplein, de Dordwijklaan en de Zuidendijk. Hierbij controleerden drie motorrijders van de Regionale Verkeersondersteuning samen met twee surveillanten en vier gebiedsagenten uit het district 70 bromfietsbestuurders. Er werden 48 processen verbaal uitgedeeld, waarvan 28 voor bromfietsen die veel te hard konden rijden, tot wel 80 km/u toe. Vier bestuurders hadden geen bromfietscertificaat. Twee bromfietsen zijn in beslag genomen. Een 40-jarige Dordtenaar werd aangehouden omdat hij met teveel alcohol op zijn bromfiets zat. Wijkbewoners reageerden positief op de actie omdat zij al langere tijd last hebben van scooteroverlast.

BEDREIGING
DORDRECHT Een 44-jarige man uit Dordrecht is op 29 september in diens woning aan de Veststraat aangehouden wegens bedreiging van zijn 33-jarige vrouw. De oorzaak ligt in de relationele sfeer.

184 KM/U OP A 16
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een onopvallende video-auto van de politie Zuid-Holland-Zuid heeft zijn werk opnieuw gedaan: laat in de avond van 29 september kwam een 20-jarige man uit Spijkenisse met maar liefst 184 km/u voorbij op de A 16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht. Hij zou aan het spelen zijn geweest met een motorrijder. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kan een dagvaarding tegemoet zien.