NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ

Staatsloterij kondigt nieuw lid Raad van Commissarissen aan

Den Haag, 30 september 2004 - De Nederlandse Staatsloterij heeft vandaag bekendgemaakt dat de heer Mr. W.F.C. Stevens is toegetreden tot de Raad van Commissarissen. De heer Stevens is door de Minister van Financiën voor drie jaar benoemd.

De heer Stevens (1938) is advocaat en belastingadviseur te Amsterdam en senior counsel bij Baker & McKenzie. Van 11 juni 1991 tot 10 juni 2003 was hij lid van de CDA fractie in de Eerste Kamer. De heer Stevens is tevens lid van de Raad van Commissarissen van de N.V. Luchthaven Schiphol, voorzitter van de Raad van Commissarissen van NIB Capital N.V., lid van de Raad van Commissarissen van TBI Holdings B.V. en lid van de Raad van Commissarissen van Aegon N.V.

De heer Stevens is de opvolger van mevrouw J.H.B. van der Meer die sinds 1995 lid was van de Raad van Commissarissen van de Nederlandse Staatsloterij. De Raad van Commissarissen telt vijf leden. Naast de voorzitter, de heer F. Korthals Altes, zijn de heer R.H.P.W. Kottman, de heer L.J.M. Berndsen en de heer K. Vuursteen commissaris bij de Nederlandse Staatsloterij.

Over de Staatsloterij
Meer kans, meer geld! Dat is sinds 1726 de simpele verklaring voor de populariteit van de Staatsloterij, de oudste en grootste loterij van Nederland. De totale omzet van de Nederlandse Staatsloterij, voortvloeiend uit de gezamenlijke omzet van de Staatsloterij, Dayzers en TicketBox, bedroeg in 2003 ruim 699 miljoen euro. De afdracht aan de Staat der Nederlanden bedroeg in 2003 107,3 miljoen euro. De Nederlandse Staatsloterij keerde ruim 445 miljoen euro aan prijzengeld uit (64 procent van de omzet). Dankzij dit ongeëvenaard hoge uitkeringspercentage biedt de Staatsloterij spelers het grootste prijzenpakket, de hoogste prijzen en de grootste winkans. De Staatsloterij garandeert prijswinnaars anonimiteit en keert al haar prijzen belastingvrij uit. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan www.staatsloterij.nl.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (