Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 september 2004

Fietser gewond

Fietser raakt gewond na aanrijding met personenauto

Losser

Woensdag 29 september vond omstreeks 13.50 uur een aanrijding plaats op de rotonde gelegen op het kruispunt Broekhoekweg/Overdinkelsestraat/Gronausestraat in Losser. Een 43-jarige vrouw uit Overdinkel reed vanuit de Overdinkelsestraat de rotonde op en verleende geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 33-jarige fietser uit Losser. De 33-jarige man liep letsel aan zijn schouder op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij mocht na behandeling weer naar huis. (04-121243)

Oplichting

Twee mannen aangehouden op verdenking van oplichting

Hengelo

Dinsdag 28 september kwam bij een bedrijf aan de Diamantstraat in Hengelo een telefoontje binnen van een man die zich uitgaf als een goede klant van het bedrijf. De man bestelde een paar verwarmingsketels. De medewerker vertrouwde het niet en deed navraag bij het desbetreffende bedrijf, waaruit bleek dat door hen geen bestelling was gedaan. Toen de onbekende man woensdagmorgen 29 september belde en vroeg of de bestelde goederen klaar stonden, werd dit door de medewerker bevestigd en werd afgesproken dat de man de goederen nog diezelfde morgen zou ophalen. Een extra bestelling werd gedaan en deze zou ook die morgen afgehaald worden. Ondertussen werd de politie gealarmeerd. Een politieagent in burger was er die morgen getuige van dat twee mannen de bestelde goederen in een vrachtwagen laadden en hiermee vertrokken nadat de afleveringsbon getekend was. Twee motoragenten lieten de vrachtauto op de Diamantstraat stoppen en hielden de twee verdachten aan, twee mannen uit Almelo van resp. 18 en 44 jaar. De goederen werden in beslag genomen. Namens het bedrijf werd inmiddels aangifte gedaan. Beide verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt. (04-121071)

Alcoholcontrole

14 bestuurders moesten blazen, 1 van hen bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden

Borne

Woensdagavond 29 september controleerden politieagenten op de Azelosestraat in Borne 14 bestuurders op alcoholgebruik. Een van hen, een 43-jarige man uit Borne, bleek onder invloed van alcohol en werd omstreeks 23.50 uur aangehouden. Ademanalyse gaf een resultaat van 0,88 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-121488)

Mishandeling

Man wordt zonder enige aanleiding geslagen door twee voorbijgangers

Hengelo

Een 57-jarige man uit Hengelo deed aangifte van mishandeling. Hij liep woensdag 29 september omstreeks 20.45 uur op de Uitslagsweg in Hengelo toen twee mannen hem voorbijliepen. Hij werd door een van hen aangesproken en vervolgens zonder enige aanleiding door beiden geslagen. De mannen gingen er vervolgens vandoor richting de Van Alphenstraat en Jan Wiegersstraat. Als gevolg van de slagen heeft de 57-jarige man een verwonding aan zijn hoofd en pijn over zijn hele lichaam. Hij gaat voor onderzoek naar de huisarts. Van een van de daders is een vaag signalement; een man van ongeveer 30 jaar met blond kort haar. Hij droeg witte sportschoenen met blauwe of zwarte strepen. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Hengelo-Noord via het nummer 0900-8844. (04-121438)

Verkeerscontroles

Op diverse locaties werden verkeerscontroles gehouden

Hengelo

In Hengelo werd woensdagmiddag 29 september op diverse locaties gecontroleerd.

Van 15.00 tot 16.15 uur werd een controle gehouden op de Breemarsweg. 11 personen werden bekeurd voor het niet dragen van een autogordel.

Van 15.00 tot 16.00 uur werd gecontroleerd aan de Twekkelerweg ter hoogte van het viaduct. In totaal werden 6 personen bekeurd: 2x voor het rijden door rood licht, 2x voor het niet dragen van een gordel en 2x wegens een verlopen APK-keuring. (04-121359)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --