Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, donderdag 30 september

Alkmaar 30-09-2004 - 13.00 uur

Gewonden bij aanrijding

Heerhugowaard, woensdag 29 september 2004.

Omstreeks 15.55 uur vond er op de kruising
Sportlaan-Middenweg-Raadhuisplein een aanrijding met letsel plaats tussen een auto en een scooter. De auto werd bestuurd door een vrouw (verdere gegevens nog niet in het systeem). Zij kwam vanaf de Sportlaan en wilde de Middenweg oversteken om het Raadhuisplein op te rijden en zag daarbij de scooter, die voor haar van rechts kwam, over het hoofd. De 18-jarige bestuurder van de scooter en zijn 15-jarige passagiere, beiden uit Heerhugowaard, kwamen tegen de auto aan en vlogen over de auto heen. Daarbij raakte de bestuurder gewond aan zijn hoofd en rechterknie. Hij werd vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. Zijn passagiere was even buiten bewustzijn en werd voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn. De toedracht van het ongeval zal nader worden onderzocht.

Aangehouden man pleegt verzet

Broek op Langedijk, woensdag 29 september 2004.

Omstreeks 17.45 uur zag een solosurveillant een 23-jarige automobilist uit Sint Pancras rijden op de Papenhorn. De agent wist dat het rijbewijs van de man wegens eerdere delicten was ingevorderd. Toen hij hem staande hield gaf de man een valse naam op. Hij moest worden aangehouden maar rende weg. Met hulp van een passant kon de verdachte op de Dijk worden overmeesterd. De verdachte pleegde daarbij verzet tegen de agent. Hij werd geboeid meegenomen naar het bureau en zijn auto werd in beslag genomen. De man is later op de avond met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Dure televisie weg bij inbraak

Alkmaar, woensdag 29 september 2004.

Overdag, tussen 10.30 en 18.30 uur, is er ingebroken in een appartement aan de Baansingel. De daders kwamen binnen na het openbreken van een balkondeur. Uit de woonkamer werd een flatscreentelevisie, merk JVC en waarde 2999 euro, weggenomen. Mogelijk werd deze vervoerd met behulp van een dekbedovertrek want ook die wordt uit een slaapkamer vermist.

Slingerend rijgedrag

Alkmaar, donderdag 30 september 2004.

Omstreeks 02.00 uur betrapten agenten op de Westerstraat een 54-jarige automobilist uit Aartswoud op het rijden met drank op. De man reed slingerend en moest diverse stuurcorrecties maken om op de weg te blijven. Aan het bureau blies hij 465 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij werd met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Opvallend

Heerhugowaard/Alkmaar, woensdag 29 september.

De politie liep gisteren tijdens een algemene verkeerscontrole tegen een aantal opvallende zaken aan. Op de Middenweg in Heerhugowaard kreeg een bestuurder van een personenauto een stopteken vanwege het niet dragen van de gordel. De bestuurder deed net of hij ging tanken en onderwijl verruilde de hij van plaats met de bijrijder. De eerste bestuurder van de auto bleek 16 jaar oud te zijn en dus niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook de bijrijder kreeg een bekeuring.

Op de Oosttangent werd het rijbewijs ingevorderd van een motorrijder, hij reed 105 km. per uur (gecorrigeerd 101 km) waar 50 was toegestaan. Naderhand bleek dat de motorrijder een proefritje maakte op een motor die hij van plan was te kopen. Op de Stationsweg in Alkmaar reed een
14-jarige bromfietser, zijn bromfiets was niet verzekerd en hij had geen bromfietscertificaat. Volgens zijn zeggen had hij de bromfiets maandag gevonden.