Dienstenbond CNV

Gele kaart voor Cap Gemini!

30-09-2004

Uw hoogste baas Henk Broeders verdient naar de mening van CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten een symbolische gele kaart. Hij is namelijk lid van het dagelijks bestuur van werkgeversvereniging VNO NCW, dat de bezuinigingen van het kabinet op de sociale zekerheid voluit ondersteunt. Dat vinden wij niet kunnen. Henk Broeders wil de gele kaart niet in ontvangst nemen. Daarom geven wij die gele kaart aan u en uw collegas. Zo komen de gele kaarten toch nog Cap Gemini binnen.

De voorgeschiedenis
Dat is nog eens een onaangename verrassing. Ontdekken dat de topman van Cap Gemini lid is van het dagelijks bestuur van het VNO NCW. Nu hoeven wij ons niet meer af te vragen of Cap Gemini het regeringsbeleid ondersteunt. Want het antwoord is dus ja! Dat betekent dat Cap Gemini en in het bijzonder Henk Broeders verantwoordelijkheid heeft genomen voor de regeringsmaatregelen.

Waarom niet meteen rood?
Misschien denkt u wel, waarom niet meteen rood? Om in voetbaltermen te blijven: dat heeft niets te maken met de ernst van de overtreding. Want die is in onze ogen gewoon ernstig. De reden voor een gele in plaats van een rode kaart is dat wij Henk Broeders niet uit het veld willen sturen. Wij willen hem per slot van rekening niet de mogelijkheid ontzeggen om de regeringsmaatregelen waar mogelijk voor de werknemers te compenseren.

Waarom moeten jullie nu juist Cap Gemini hebben? Leden hebben ons gevraagd waarom wij nu juist Cap Gemini hebben uitgekozen voor deze actie? Het antwoord is dat niet alleen Cap Gemini maar ook andere bedrijven met een topman in het bestuur van VNO NCW aan de beurt komen c.q. zijn gekomen in het kader van deze gele kaartactie. Wij hebben bij wijze van spreken niets tegen Cap Gemini, maar wel iets tegen VNO NCW.

Waarom krijg ik als werknemer nu een gele kaart? Deze gele kaart is niet voor u, maar voor de top van Cap Gemini. Omdat Cap Gemini het kabinetsbeleid klaarblijkelijk steunt. Bovendien weigert Cap Gemini de gele kaart zelfs maar in ontvangst te nemen. Daarom delen wij deze gele kaarten uit. Zo krijgt Cap Gemini alsnog een heleboel gele kaarten.

Vragen?
Als u nog vragen heeft over deze actie kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf, bestuurder CNV Dienstenbond, via het emailadres w.burggraaf@cnvdibo.nl of telefonisch via (055)5772640.

Of met Jan Paul Veenhuizen, bestuurder FNV Bondgenoten, via het emailadres janpveen@bg.fnv.nl of telefonisch via (030)2637168 . Zie ook de site www.ict.fnv.nl