Ingezonden persbericht


Persbericht

Navigatie: TravelPilot E2 MP3

Stressvrij autorijden en naar muziek luisteren

Hoofddorp, 30 september 2004 - Met de TravelPilot E2 brengt Blaupunkt een nieuwe en stijlvolle navigatieradio op de markt. Deze 'digitale gids', opvolger van de E1, is gebaseerd op het innovatieve E-platform. De TravelPilot E2 is een handzaam, functioneel toestel dat alle sterke punten van de huidige navigatietechniek omvat: een optimale prijs-kwaliteitverhouding, een goede radio-ontvangst, zeer nauwkeurige navigatie en een eenvoudige bediening. Bovendien is er de MP3-functie, waardoor de gebruiker tijdens het navigeren niet alleen naar gewone audio-CD's, maar ook naar MP3-bestanden kan luisteren.

Dubbele navigatie
De Blaupunkt navigator begeleidt de bestuurder op twee manieren. De TravelPilot E2 combineert de gesproken routeaanwijzing met een visuele ondersteuning. Bovendien houdt het intelligente navigatiesysteem van de TravelPilot E2 automatisch rekening met de actuele verkeerssituatie aan de hand van de gegevens van het Traffic Message Channel (TMC). Op die manier helpt hij de bestuurder om eventuele verkeersopstoppingen in de routeplanning te vermijden. De gebruiker kan de TravelPilot E2 zo instellen dat de invoer van de bestemming alleen stilstaand kan gebeuren (BPM Speed-Lock), wat ten goede komt aan de verkeersveiligheid.

Praktisch en stijlvol
De styling van het frontpaneel met diverse display- en toetsverlichtingsopties en het hoogstaande design van de bedieningselementen, leveren een elegant toestel op. Om diefstal tegen te gaan, is het bedieningspaneel afneembaar. Om een CD in het apparaat te stoppen klapt de gebruiker met een druk op de knop het frontpaneel weg en krijgt hij toegang tot het CD/MP3-loopwerk.

Muzikaal multifunctioneel
De nieuwe radio-navigatiegeneratie TravelPilot E2 van Blaupunkt stelt de gebruiker in staat om tijdens het navigeren CD's te beluisteren. Maar de belangrijkste innovatie van dit toestel is de geïntegreerde MP3-decoder. Deze zorgt ervoor dat de gebruiker, naast conventionele CD's, ook zelfgebrande CD-R/RW's met MP3 kan afspelen. Bovendien kan hij de tekstinformatie die in de MP3-bestanden (ID3-tags) zit opgeslagen (naam van de artiest of het liedje) op het display aflezen.

Snellere routeberekening
De TravelPilot E2 biedt met zijn 32-bit-Risc processor, een kloktempo van 67,5 MHz en een 32 MB RAM geheugen goede voorwaarden om zelfs hele lange routes met brede corridors op te slaan. Daarnaast zorgt de krachtige processor voor een zeer snelle routeberekening. Dit is vooral handig bij bestemmingen dichtbij, zowel in de stad als op het platteland. Daar berekent de TravelPilot E2 de route sneller dan ieder ander radionavigatiesysteem.

Geïndividualiseerde optimale route (wereldpremière) Met de TravelPilot E2 maakt de gebruiker zelf een keuze uit een aantal verschillende routeopties. De E2 berekent de meest geschikte route om de bestuurder naar zijn bestemming te brengen. Naast de kortste of snelste route, kan de bestuurder nu ook voor de optimale route kiezen: een combinatie van de snelste en kortste reisroute waarbij economische en ecologische factoren de doorslag geven. Bovendien kan hij met de TravelPilot E2 deze optimale route individualiseren, door zelf instellingen te wijzigen. Hij bepaalt dan zelf welke parameters (bijvoorbeeld afstand of tijd) voor hem belangrijk zijn.

3 x Nieuw
Nieuw is ook de reisdoelbegeleiding tot op huisnummerniveau. Daar waar vroeger huisnummers geclusterd werden, kan de opvolger van de E1 meteen het exacte nummer aanwijzen. Een andere verbetering schuilt in het oproepen van de laatst ingegeven steden, wat nu nog eenvoudiger verloopt. Tenslotte kan de TravelPilot E2 ook een gesproken bericht weergeven, waarbij de reden voor een eventueel verkeersprobleem tijdens de routebegeleiding wordt vermeld. Bijvoorbeeld: "Vijf kilometer langzaam rijdend verkeer als gevolg van wegwerkzaamheden".

Uitbreiding Europa: uitbreiding bij Blaupunkt
Het aanbod aan navigatiesoftware is nu al uitgebreid tot meer dan tien verschillende CD's met gedetailleerde wegennetwerken van meer dan twintig landen. Elk van deze navigatie-CD's bevat ook de belangrijkste verbindingswegen van Europa - de 'Major Roads of Europe'. Daardoor kan iedere bestemming in Europa worden geselecteerd. De digitale kaarten voor Tsjechië en Polen zijn de nieuwste uitgaven.

TravelPilot E2 Extra's:

* MP3

* BPM Speed-Lock

* 20 laatste bestemmingen blijven in het geheugen (10 voor de TravelPilot E1)
* Geïndividualiseerde optimale route (wereldpremière)
* Begeleiding tot op huisnummerniveau

* Gesproken berichtgeving

Prijs en beschikbaarheid
De TravelPilot E2 kost ¤ 849,- en is verkrijgbaar bij elke erkende Blaupunkt dealer. (Adviesprijs voor België: ¤ 899,-)

Foto's
Foto's (300 dpi) van de Blaupunkt TravelPilot E2 kunt u downloaden vanaf http://www.blaupunkt-bildarchiv.de/.

Voor meer informatie
Sterk Werk Communicatie
Tim Geluk, junior consultant
Tel: (010) 456 78 49
E-mail: tim.geluk@sterkwerk.nl