Ingezonden persbericht


Persbericht

Blaupunkt introduceert nieuwe Woodstock DAB 54

Multifunctionele duizendpoot met
PDA-verbinding en Bluetooth-mogelijkheden

Hoofddorp, 30 september 2004 - Blaupunkt introduceert een nieuwe digitale autoradio: de Woodstock DAB 54. Het toestel, in het klassieke 1-DIN-formaat, volgt de bekroonde Woodstock DAB 53 op en staat synoniem voor de nieuwste generatie digitale radio.

Het afgelopen jaar kende DAB (Digital Audio Broadcasting) een forse groei in Nederland. Wereldwijd en vooral in omringende landen is DAB al veel langer een begrip. Op dit moment maken meer dan 300 miljoen mensen gebruik van de talrijke voordelen die digitale radio biedt.

Digitale radio heeft in de eerste plaats een grote meerwaarde op het gebied van geluidskwaliteit (perfecte geluidsweergave in digitaal formaat), maar het biedt ook extra's zoals uitgebreide tekstinformatie. Bovendien biedt deze technologie de kans om een nieuw, gesegmenteerd radio-aanbod te ontwikkelen, naar wens van de luisteraar. DAB zorgt daarmee voor nieuwe radiozenders die alleen DAB-luisteraars kunnen ontvangen. De verzadiging van FM/AM-frequenties zal het succes van digitale radio in de nabije toekomst in de hand werken.

De Woodstock DAB 54

Het Blaupunkt DAB-gamma combineert de volgende functies:
* Digitale ontvangst;

* Autoradio en CD-speler;

* MP3-speler;

* opslagmogelijkheden via digitale SD-geheugenkaarten (Secure Digital);
* opslagmogelijkheden via digitale MMC-geheugenkaarten (Multi-Media-Card).

Daarnaast biedt de Woodstock DAB 54 ook nog:

* De reminderfunctie;

* een verbeterde storingsvrije FM/MG/LG ontvangstkwaliteit;
* uitgebreid informatieaanbod via PDA (Personal Digital Assistant).

Reminderfunctie
Wie in de auto muziek of een nieuwsbericht wil opnemen, drukt soms te laat de opnameknop in en verliest zo de eerste seconden van zijn favoriete nummer of nieuwsuitzending. Daarom ontwikkelde Blaupunkt de 'reminderfunctie', een gegevensgeheugen dat met één druk op de knop alles registreert wat in de dertig voorafgaande seconden werd uitgezonden. Hierdoor kan de luisteraar digitale radioprogramma's opnemen, zelfs nadat het programma van start ging.

Vlekkeloze ontvangst
De Woodstock DAB 54 is geschikt voor de ontvangst van de golflengtes FM, MG en LG. Bij FM-ontvangst zorgt de tuner van de DigiCeiver voor een extra helder geluid. Het radiogegevenssysteem RDS staat garant voor een snelle omschakeling naar de beste frequentie. De DAB-/FM-TMC-gegevensuitgang is vooral nuttig indien deze wordt gekoppeld aan een navigatiesysteem. Deze combinatie garandeert een dynamische reisbegeleiding, waardoor de bestuurder de belangrijkste verkeersopstoppingen kan ontwijken.Hij hoeft slechts de door het toestel berekende alternatieve route te volgen.

Informatie op de PDA
Naast de unieke reminder-functie en de perfecte, storingsvrije geluidskwaliteit, biedt de Woodstock DAB 54 een nieuw platform waardoor de gebruiker diverse gratis diensten kan visualiseren op zijn PDA. Via Bluetooth kan de gebruiker een verbinding maken tussen de PDA en de Woodstock-radio. De hiervoor benodigde gratis software is beschikbaar op de website van Blaupunkt. Dankzij Bluetooth krijgt de luisteraar voortaan de mogelijkheid om bijkomende informatie te bekijken die door de zender wordt verspreid. Het zendstation stuurt parallel met het programma informatie mee die op het beeldscherm van de PDA wordt weergegeven. De Woodstock kan de inhoud van het beluisterde programma weergeven en tegelijkertijd informatie verstrekken over de muziektitels en uitvoerenden. Het programma kan zelfs de bijhorende CD-hoezen weergeven.

Naast de programmagerelateerde informatie geeft de Woodstock 54 ook toegang tot een dertigtal bijkomende informatiediensten, zoals verschillende soorten nieuwsberichten, weer- of verkeersoverzicht, reistijden van treinen en vliegtuigen, waarschuwingsberichten voor gevaarlijk situaties of zoekmeldingen en regionale diensten en tips, zoals culturele activiteiten en sportevenementen.

MP3 en ID3: Muziek op maat
De digitale autoradio Woodstock DAB 54 kan ook muziek in MP3-formaat afspelen, zowel via het geïntegreerde CD-Audio-/MP3-loopwerk als via een MMC- of SD-geheugenkaart. Met de Woodstock DAB 54 kan de gebruiker de opgeslagen MP3-tekstinformatie (ID3-tags), zoals muziektitel of uitvoerende ook op het duidelijk afleesbare beeldscherm bekijken.

Technische informatie
De Woodstock DAB 54 biedt een eindversterker van 4x50 Watt max. vermogen, een 4-kanaals voorversterkeruitgang en een volledig parametrische vijfband equalizer. Hierdoor is de akoestiek in het voertuig optimaal. Met meer dan 4.000 kleurnuances zorgt VarioColour er bovendien voor dat de kleur van het display kan worden aangepast aan de verlichting van het dashboard, waardoor het toestel zich perfect kan aanpassen aan het interieur van iedere auto.

Prijs en beschikbaarheid
De Blaupunkt Woodstock DAB 54 kost ¤ 499,- en is verkrijgbaar bij alle erkende Blaupunkt-dealers.

Foto's
Foto's (300 dpi) van de Blaupunkt Woodstock DAB54 kunt u downloaden vanaf http://www.blaupunkt-bildarchiv.de/.

Voor meer informatie
Sterk Werk Communicatie
Tim Geluk, junior consultant
Tel: (010) 456 78 49
E-mail: tim.geluk@sterkwerk.nl