Politie Limburg-Zuid


Sittard / Born; toezicht jongerenoverlast

De politie heeft tijdens toezicht jongerenoverlast afgelopen woensdagmiddag en woensdagavond in Sittard en Born totaal 14 bekeuringen uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet hebben of bij zich hebben van een bromfietscertificaat door bromfietsbestuurders, geen c.q. slecht werkende voertuigverlichting, het niet APK-gekeurd zijn van auto's tot het illegaal / foutief parkeren van voertuigen. Daarnaast heeft de politie een 17-jarige jongen uit Sittard aangehouden. De jongen zat samen met enkele andere jongeren in een auto en bij controle op de Sportcentrumlaan in Sittard bleek dat de jongen softdrugs (ruim zeven gram wiet en een aantal joints) bij zich had en dat hij in de auto op een boksbeugel zat. Softdrugs en boksbeugel werden in beslag genomen. De politie heeft de vader van de strafrechtelijk minderjarige verdachte ingelicht, maakt proces-verbaal op tegen de verdachte waarna hij werd heengezonden.

Heerlen; dronken automobilist veroorzaakt kettingbotsing

Woensdag 29 september 2004, rond 13.30 uur, veroorzaakte een onder invloed van alcohol verkerende automobilist een ongeval op de N281, waarbij 4 personenauto's betrokken raakten. De 51-jarige inwoner van Kerkrade reed vermoedelijk met een te hoge snelheid over de N281 in de richting van Geleen, waardoor hij op de voor hem rijdende auto botste. Als gevolg daarvan ontstond er een kop-staart aanrijding waar uiteindelijk vier personenauto's bij betrokken raakten. De Kerkradenaar bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn en de ademanalyse aan het bureau wees uit dat hij 2,4 promille alcohol in zijn bloed had. Een 41-jarige inwoonster van Kerkrade raakte gewond en werd met onbekend gebleven letsel opgenomen in het ziekenhuis in Heerlen. Tegen de Kerkradenaar wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Elsloo; fietser verongelukt

Donderdag 30 september 2004 om 08.15 uur raakte een fietser betrokken bij een verkeersongeval op de Business Park in Elsloo en overleed ter plekke. Een trekker met oplegger reed vanaf het terrein van een tankstation de Business Park op en kwam in botsing met de 58-jarige inwoner van Stein. De vrachtwagenchauffeur, een 22-jarige inwoner van Alpen aan de Rijn is aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau in Stein gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak en juiste toedracht van dit ongeval.


---- --