Provincie Limburg

Limburgse infraprojecten keurig op schema

Gedeputeerde Staten nemen met stijgende verbazing kennis van de berichten dat de aanleg van de A2-passage in Maastricht naar achteren geschoven zal worden. Een en ander zou gebaseerd zijn op de nota Mobiliteit die vandaag gepresenteerd wordt door verkeersminister Peijs. Met het Rijk is afgesproken dat de aanleg in 2007 start en daar gaan GS dan ook vanuit. GS kunnen dit niet plaatsen mede omdat de andere drie grote infraprojecten in Limburg keurig binnen de taakstellingen van tijd, geld en kwaliteit lopen.

De vier grote infrastructurele projecten in Limburg, te weten Via Limburg, Bottleneck Infra, Buitenring Parkstad en A2-passage te Maastricht, liggen uitgedrukt in tijd, geld en kwaliteit exact op schema. Met verbazing en irritatie heb ik kennis genomen van de berichten in de media over de vertraging van de uitvoering van A2-passage in Maastricht. Dit is absoluut niet het geval. Wij liggen keurig op schema en werken nauw samen met de gemeente Maastricht en Rijkswaterstaat om dit knelpunt in Limburg op te lossen. Ik heb de nota Mobiliteit van Minister Peijs nog niet ontvangen, maar ik weet inmiddels wel dat de nota uitgaat van een start in 2007, conform afspraak. De media heeft dit niet bij het rechte eind. Met trots kan ik zeggen dat alle infrastructurele projecten in Limburg keurig op schema liggen!: aldus verkeersgedeputeerde Mat Vestjens.

In het project Via Limburg worden de Rijkswegen A73-Zuid (Venlo-Maasbracht) en 74 (Venlo-Duitsland) en de provinciale wegen N280-Oost (Roermond-Duitsland) en N293 (Roermond) gerealiseerd voor uiterlijk eind 2007.
Het project Bottleneck Infra biedt een oplossing voor de infrastructuur rondom het bedrijf NedCar, verbindt de regio Midden-Limburg met het Duitse achterland en door de verhoging van de brug over Julianakanaal wordt viercontainervaart mogelijk. Het project Bottleneck Infra is medio 2007 gerealiseerd.
Dit jaar is een start gemaakt met het project Buitenring Parkstad. De Buitenring zal het grootstedelijk gebied Parkstad Limburg verbinden met de Rijkswegen A2 en A76 waardoor betere bereikbaarheid wordt gerealiseerd. De Buitenring is medio 2015 gerealiseerd.

30-9-2004 13:42