Politie Friesland

Politieberichten van 30/9 (07.00 uur tot 13.00 uur)

Fryslân 30-09-2004 - Voor meer informatie kunt u op werkdagen bellen met bureau Communicatie via het algemene nummer 0900 - 8844

Leeuwarden: grote bromfietscontrole
Woensdag tussen 11.00 uur en 16.30 uur werd in de binnenstad van Leeuwarden gecontroleerd op bromfietsers. Motoragenten spoorden de bromfietsers op en brachten ze naar het bureau aan de Gardeniersweg, waar een rollentestbank stond opgesteld. In totaal zijn 48 bromfietsen/snorfietsen gecontroleerd. 22 bestuurders hadden alles in orde, 26 kregen een bekeuring 25 maal voor constructiesnelheid, tweemaal voor het ten onrechte voeren van oranje plaatjes, tweemaal voor een niet deugdelijke reminrichting, tweemaal voor het niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat, eenmaal voor het niet dragen van een helm en eenmaal voor een defect achterlicht. De politie is redelijk tevreden, maar de 26 bestuurders die geverbaliseerd zijn, maken het noodzakelijk dat de politie frequent zal blijven controleren op brom- en snorfietsen.

Sumar: verkeerscontrole fietsers
Op donderdag heeft tussen 07.20 uur en 08.10 uur een verkeerscontrole voor fietsers plaatsgevonden op de Van Harinxmaweg. Hierbij werd een bekeuring uitgeschreven voor het met zijn drieën naast elkaar fietsen.

Burgum: aanrijding met kleine verwonding
Op donderdag heeft om 08.15 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een bromfietser op de Kattendijkseweg . Een 38-jarige bromfietser uit Garyp reed in verkeerde richting op het (brom)fietspad toen hij een in tegengestelde richting fietsende 14-jarige jongen uit Burgum raakte. De 14-jarige verloor hierbij zijn evenwicht en viel, met een pijnlijke pink en ringvinger tot gevolg. Hij is door een dokter behandeld. De fiets van de Burgumer werd licht beschadigd.

Kollum: inbraak sportkantine
In de nacht van woensdag op donderdag is er een inbraak gepleegd bij een sportkantine aan de Adje Lambertszlaan. Men kwam binnen door een raam open te breken. Een verbanddoos en brandblusser zijn weggenomen. Een 51-jarige inwoner van Buitenpost heeft aangifte gedaan.