Provincie Friesland



PERSBERICHT

Nummer: 255 AdV
Datum: 30 september 2004

Friese Statenleden bij de beste debaters van het land

Twee Friese Statenleden vielen tijdens het IPO-congres (Inter Provinciaal Overleg) van afgelopen woensdag in de prijzen in de strijd om de beste debaters van het land. In het Musis Sacrum te Arnhem werd Johannes Kramer (FNP) uitgeroepen tot beste individuele debater. Het Friese statenlid Monique Boskma (VVD) deed mee met het Drentse team en haalde daarmee de eerste prijs.

In de finale zorgde Monique Boskma voor veel enthousiasme bij het publiek door in de huid van een echte volksmenner te kruipen van een one issue partij. Met Annemarie Pannekoek als D'66 en Ton Dohle in de huid van het CDA waren de types zeer herkenbaar. De Limburgers hadden daar duidelijk geen verweer tegen. Het 'Drentse' team ging zoals gezegd naar huis met de hoofdprijs. Die prestatie neemt niemand Drenthe meer af in het eerste debattoernooi tussen provinciale statenteams. Volgend jaar mag Drenthe de prijs verdedigen. Dat kan dan op eigen bodem. In 2005 wordt de jaarconferentie van het Interprovinciaal Overleg namelijk in het provinciehuis in Assen gehouden.


-----------------------
Voor informatie over dit persbericht kunt u bellen met Communicatie en Externe Betrekkingen van de provincie Fryslân, tel. nr. 058 - 292 5735 Dit persbericht is ook te vinden via internet, www.fryslan.nl


---- --