PvdA Europees parlement


(KYOTO) "Verheugd over Russisch commitment"

30 september 2004
PvdA-europarlementariƫr Dorette Corbey is verheugd met het nieuws dat het Russisch kabinet akkoord is gegaan met de ondertekening van het Verdrag van Kyoto. "Het klimaat verandert sneller dan voorspeld en daarom is het besluit van vandaag ook zeer welkom", aldus Corbey.

Dorette Corbey: "Ik ben blij met het Russische commitment om gezamenlijk de uitstoot van broeikasgassen te verlagen en zo de opwarming van de aarde tegen te gaan. Met dit besluit kunnen we vooruitkijken en plannen maken voor de toekomst, te beginnen in Buenos Aires."

Corbey was namens het Europees Parlement dit voorjaar in Moskou om bij het Russische parlement te pleiten voor ratificatie van het Verdrag van Kyoto. In december van dit jaar zal zij deel uitmaken van de EP-delegatie naar de wereldwijde klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Buenos Aires.

De PvdA-eurodelegatie en de PvdA-Tweede Kamerfractie komen binnenkort met een gezamenlijk klimaatmanifest waarin gepleit wordt voor een ambitieuzer en duurzamer klimaatbeleid.