Provincie Limburg

Henk Arends beste toezichthouder bodemsanering van Nederland!

Provinciaal ambtenaar Henk Arends is vandaag door de Stichting Infrastructuur Kennis & Innovatie Bodem (SIKB) gekozen tot beste toezichthouder bodemsanering van Nederland. Doorslaggevend voor de jury was het feit dat hij er als toezichthouder bodemsanering aantoonbaar toe heeft bijgedragen dat de Provincie Limburg, ook in de ogen van het Ministerie van VROM, nu beter presteert op dit gebied.

Henk Arends geldt landelijk als één van de voorlopers in de verbeterde aanpak van het toezicht op bodemsaneringen en grondstromen. Hij is vandaag tijdens de studiedag van de Stichting Infrastructuur Kennis & Innovatie Bodem in Den Bosch uitgeroepen tot de beste. Doorslaggevend voor de jury was het feit dat hij in zijn rol als toezichthouder ertoe heeft bijgedragen dat de Provincie Limburg nu beter presteert op het gebied van bodemsaneringen.

De jury bestond vertegenwoordigers van de Ministeries van VROM en Verkeer en Waterstaat, de aannemerswereld, de advieswereld en het Projectbureau Actief Bodembeheer de Kempen (AbdK). Bij de selectie van de genomineerden heeft de jury gekeken naar de mate waarin de kandidaten blijk hebben gegeven van bovengemiddelde vakkennis en creatieve oplossingen. Tevens is gekeken naar de wijze waarop de genomineerden uitvoering geven aan een goed bodembeheer door het toepassen van adequaat toezicht op bodemsaneringen. Tot slot heeft de jury feitelijke informatie waaruit blijkt dat de genomineerde zich meer dan gemiddeld bewust is van kwaliteit en ethiek op het gebied van bodem laten meewegen bij haar keuze.

30-9-2004 14:57