BOVAG

[s?pers.BOVAG en RAI Vereniging pleiten voor daadkracht rond

BOVAG en RAI Vereniging pleiten voor daadkracht rond mobiliteitsheffing

30 September 2004

De invoering van het principe betalen naar gebruik in het verkeer moet met meer daadkracht ter hand worden genomen. Dat stellen BOVAG en RAI Vereniging in reactie op de Nota Mobiliteit, die vandaag door minister Karla Peijs van Verkeer & Waterstaat is gepresenteerd. De beide organisaties willen dat er met voortvarendheid wordt begonnen aan de voorbereiding om het betalen per kilometer mogelijk te maken. Hierdoor kunnen de bestaande autobelastingen MRB en BPM worden afgeschaft en omgezet naar een bedrag per kilometer. Voortvarendheid is geboden omdat de voorbereiding van een dergelijk systeem zeker 8 tot 10 jaar vergt.

BOVAG en RAI Vereniging herkennen zich overigens in de Nota Mobiliteit die consequent kiest voor economische groei in Nederland.

De beloften over het reduceren en voorspelbaar maken van reistijden nemen BOVAG en RAI Vereniging met een korrel zout. Maximale reistijden in de spits van 1,5 tot 2 maal de gebruikelijke tijd die nodig is om de reis te maken lijken met de huidige voorstellen niet echt reëel.