VVD



Nieuws

30 sep 2004 - Vragen VVD over aankoop
natuurterreinen met publieke of private middelen

Vragen van de leden Snijder- Hazelhoff en Geluk aan de minister van LNV over aankoop van natuurterreinen met publieke of private middelen.

1. Bent u op de hoogte van het feit dat Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Nationale landschappen zich als concurrerende partij op de markt kunnen begeven bij aankoop van natuur, waar ook andere particuliere partijen met de zelfde doelstellingen zich hebben aangemeld als koper?

2. In welke mate kan deze ontwikkeling zorgen voor een prijsopdrijvend effect, zeker gezien de hoge bijdragen aan overheidssubsidies die bovengenoemde organisaties ontvangen? Kan hier worden gesproken van een prijsopdrijvend effect met schaarse publieke middelen?

3. Is het in het belang van de overheid, maatschappelijk dienend particulier initiatief tot duurzaam natuurbehoud te laten concurreren met door overheid gesubsidieerde organisaties?

4. Is dit in lijn met het beleid zoals afgesproken in het Strategisch Akkoord 2003, waarin een heel duidelijk accent is gelegd op agrarische- en particuliere initiatieven?

5. Wat denkt u er aan te doen om een eind te maken aan deze ontwikkelingen?

30 september 2004