Dienstenbond CNV

Gele kaart voor Arcadis!
30-09-2004

Uw hoogste baas Harrie Noy verdient naar de mening van CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten en De Unie een symbolische gele kaart. Hij is namelijk lid van het algemeen bestuur van werkgevers-vereniging VNO NCW. Het VNO NCW ondersteunt de bezuinigingen van het kabinet op de sociale zekerheid voluit. Dat vinden wij niet kunnen. Wel is Harrie Noy zo sportief de kaart vandaag in ontvangst te nemen. Hij wordt uitgereikt door Roel Rotshuizen, algemeen secretaris van CNV Dienstenbond.

De voorgeschiedenis
Dat is nog eens een onaangename verrassing. Ontdekken dat de topman van Arcadis lid is van het algemeen bestuur van het VNO NCW. Want nu lijkt het er toch erg op dat Arcadis het regeringsbeleid ondersteunt. Daar willen wij op een ludieke manier de aandacht voor vragen.

Waarom niet meteen rood?
Misschien denkt u wel, waarom niet meteen rood? Om in voetbaltermen te blijven: dat heeft niets te maken met de ernst van de overtreding. Want die is in onze ogen gewoon ernstig. De reden voor een gele in plaats van een rode kaart is dat wij de directie van Arcadis natuurlijk niet uit het veld willen sturen. Wij willen hem per slot van rekening niet de mogelijkheid ontzeggen om de regeringsmaatregelen waar mogelijk voor de werknemers te compenseren.

Waarom moeten jullie nu juist Arcadis hebben?
Leden hebben ons gevraagd waarom wij nu juist Arcadis hebben uitgekozen voor deze actie? Het antwoord is dat niet alleen Arcadis maar ook andere bedrijven met een topman in het bestuur van VNO NCW aan de beurt zijn gekomen/komen in het kader van deze gele kaartactie. Wij hebben bij wijze van spreken niets tegen Arcadis, maar wel iets tegen VNO NCW.

Waarom krijg ik als werknemer nu een gele kaart? Deze gele kaart is niet voor u, maar voor de top van Arcadis. Omdat Arcadis het kabinetsbeleid klaarblijkelijk steunt. Wij zijn blij dat Harrie Noy deze actie zo sportief opvat. Omdat we u willen laten weten wat we aan hem uitreiken, krijgt u ook een gele kaart.

Vragen?
Als u nog vragen heeft over deze actie kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf, bestuurder CNV Dienstenbond, via het emailadres w.burggraaf@cnvdibo.nl of telefonisch via (055)5772640.

Of met Jan Verheij, bestuurder FNV Bondgenoten, via het emailadres janverhe@bg.fnv.nl of telefonisch via (0570)512000. Zie ook de site www.fnvbondgenoten.nl

Of met Jan Admiraal, bestuurder De Unie, via het emailadres dmr-j@unie.nl of telefonisch via (0345)851412. Zie ook de site www.unie.nl