Gemeente Tilburg

Datum
30 september 2004

Willem II financieel gezond

Financiële rapportage Willem II door gemeentebestuur positief ontvangen

In het kader van de overname van de investeringen in het stadion rapporteert Willem II periodiek aan de gemeente over de financiële stand van zaken binnen de club. Wethouder Janssen: "De door Willem II verstrekte gegevens geven veel vertrouwen voor de huidige en toekomstige financiële situatie. Deze visie wordt gedeeld door de KNVB die Willem II, op basis van de overlegde begroting, heeft ingedeeld in de categorie van de financieel meest gezonde clubs."

Met het aanbieden van haar werkbegroting heeft Willem II ook inzicht verschaft in de wijze waarop zij externe financiers bij de exploitatie heeft betrokken. Deze externe financiers hebben mogelijk gemaakt enige nieuwe spelers aan te trekken, waarbij voor twee jaar het salaris is verzekerd. Alleen bij verkoop van spelers zien de externe financiers iets terug van hun investeringen.

Janssen: "Willem II heeft inmiddels de huurpenningen voor het seizoen 2004/2005 voldaan. Die tijdige betaling was destijds ook een thema bij de raadsbehandeling. Het is dus goed om te zien dat dit soepel verloopt. De rapportage bevestigt de breed erkende degelijkheid van de Willem II-organisatie die de basis biedt om alle aandacht te richten op de essentie: aantrekkelijk voetbal voor Tilburg en omstreken."

Voor de pers:
Concerncommunicatie: Frans Jan Lathouwers, tel 013 542 89 91 Frank Molkenboer, Willem II 013 549 05 12


---- --