C/TAC

Totaal aantal pagina's: 2

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 30 september 2004

Ctac gaat samenwerking aan met TDS Nederland in Nederlandse Retail SAP consultancy markt

SAP-dienstverlener Ctac gaat samenwerken met TDS Nederland op het gebied van Retail consultancy. Met ingang van 1 oktober 2004 zullen de retail consultants van TDS overgaan naar Ctac. Het beheer van SAP-systemen voor retail klanten blijft bij TDS. Na de oprichting van mYuice, dat zich richt op het Midden- en Klein Bedrijf, is dit voor Ctac een volgende stap in de realisatie van haar "SAP Powerhouse" strategie. TDS zal zich blijven richten op haar SAP consultancy activiteiten in proces- en onderscheidende industrieën en op haar SAP hosting activiteiten in Nederland.

Voorzitter Raad van Bestuur Ctac Henny Hilgerdenaar: "Onze strategie is er op gericht om een "SAP Powerhouse" te creëren. Hieronder verstaan we dat een aantal "dochterbedrijven" worden opgezet die gezien hun specifieke markt- en productfocus een niche kunnen bedienen. De versterking van onze retail activiteiten past in de verdere implementatie van onze "SAP Powerhouse" strategie. In de SAP-markt is specialisme vereist omdat deze markt te complex is om alles te kunnen doen. We concentreren ons op die markten waar niet al teveel spelers zijn en we willen de beste zijn in de niches die we kiezen. Deze overname geeft ons een leidende positie in de Nederlandse markt voor SAP Retail consultancy. Naast focus op het MKB via onze dochter mYuice, hebben we nu dus ook focus op de retail branche".

Voorzitter Raad van Bestuur TDS Nederland Alexander Haas: "Onze strategie is gericht op het hosten van SAP-applicaties. Door de samenwerking met Ctac kunnen we onze activiteiten verder concentreren. We zijn ervan overtuigd dat we onze bestaande retail klanten dezelfde dienstverlening kunnen bieden, omdat de retail consultants van Ctac een zeer grondige kennis hebben van TDS en onze hosting capaciteiten in deze branche."

/ / / / / / / / / /

Profiel Ctac

Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie van SAP-systemen, optimalisaties van bestaande SAP-systemen en beheer en hosten van SAP-systemen. De onderneming is SAP Service Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring van Ctac behoren meer dan 100 organisaties in handel, industrie, retail, zakelijke dienstverlening, (semi-) overheid en universiteiten.

Ctac had per 30 juni 2004 114 medewerkers in dienst. De onderneming is gevestigd in 's-Hertogenbosch (Nederland).

Ctac is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en is opgenomen in het Next Economy segment van Euronext.

Profiel TDS

TDS Informationstechnologie AG
De TDS groep biedt IT consulting, applicatiebeheer en HR services aan middelgrote bedrijven en grote ondernemingen in heel Europa. De diensten aangeboden door de business unit IT Consulting lopen uiteen van de planning en implementatie van applicaties tot aan voortdurend onderhoud. Aanwezige kennis van de bedrijfstak en de vaardigheden op het gebied van ERP software en SAP applicaties zijn de basis voor sterk innovatieve oplossingen van TDS. De outsourcing services van TDS completeren en versterken de consultancy portefeuille van de onderneming: Veel klanten kiezen er voor om hun IT systemen te laten lopen vanuit een TDS data center, om zo te profiteren van de kennis van TDS en van haar veilige en efficiënte infrastructuur. De business unit HR Services biedt klanten de mogelijkheid om hun complete HR-proces te outsourcen. BFD AG, een volledige dochteronderneming van TDS, heeft een breed aanbod van HR services voor haar klanten. De dienstverlening omvat ondermeer personeelsmanagement en loonadministratie. De TDS groep heeft momenteel ongeveer 900 medewerkers in vijf Europese landen. Veel klanten van TDS zijn leidende spelers in de markt waarin ze opereren. Klanten zijn ondermeer, Autobahn, Tank & Rast, bfz, Bankgesellshaft Berlin, Burger King, Citibank, CIV Versicherung, Daimler Chrysler Bank, Debitel, de Harense Smid, Deichmann, Deutsche Bank, ePost, Gothaer Versicherungen, Hornschuch, H.O.T. (HSE), Minol, Moeller, Supply On, Vereinigte Postversicherungen, and Werner & Mertz. In het boekjaar 2003 realiseerde TDS een omzet van EUR 97 miljoen. TDS AG (ISIN:DE0005085609, German securities code: 508560) is genoteerd aan de Prime Standard van de effectenbeurs van Frankfurt.



C/TAC