GEMEENTE BREDA

Peter van der Velden geïnstalleerd als burgemeester van Breda

Vandaag heeft de gemeenteraad de heer P.A.C.M. (Peter) van der Velden tijdens een bijzondere raadsvergadering officieel geïnstalleerd als burgemeester van Breda.
De heer Van der Velden was tot begin deze week burgemeester van de gemeente Bergen op Zoom. Hij volgt mr. C.G.J. Rutten op die op 1 augustus jongstleden gebruik heeft gemaakt van de FPU-regeling. Peter van der Velden is van de PvdA.

De heer Van der Velden is geboren in 1954 in Bergen op Zoom en is sinds november 2000 burgemeester van die gemeente. Hij is lid van de Partij van de Arbeid en sinds 1977 actief in de politiek. Eerst als persoonlijk medewerker van enkele Tweede-Kamerleden en als medewerker van de Socialistische Fractie in het Beneluxparlement in Brussel. Van 1978 tot 1981 was hij ook fractievoorzitter in de gemeenteraad van Bergen op Zoom voor de PvdA en van 1981 tot 1988 wethouder in diezelfde gemeente.

Zijn eerste burgemeesterspost vervulde Van der Velden van 1988 tot 1994 in de gemeente Nieuw-Ginneken. De gemeente Nieuw-Ginneken is in 1997 opgegaan in de gemeente Breda. In 1994 en 1995 was hij ruim een jaar burgemeester van Rosmalen.
Het jaar daarop werd hij waarnemend burgemeester van Emmen om vervolgens burgemeester van die plaats te worden. Aansluitend aanvaardde hij de burgemeesterspost in Bergen op Zoom.

De heer Van der Velden is afgestudeerd aan de Sociale Academie in Breda richting Personeelsbeleid en Arbeidsmarktpolitiek. Hij is momenteel, naast zijn burgemeesterschap, vice-voorzitter van de Partij van de Arbeid. Daarnaast is hij voorzitter van de Landelijke Contactraad van het Nederlands Instituut voor Lokale Sport en Recreatie en is hij lid van de Raad van Toezicht van het Noordbrabants Museum.

Breda, 30 september 2004