Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Goede opkomst info-avond over structuurvisie

BARENDRECHT (30 september 2004) - Zo'n 60 bewoners en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties waren gisteravond van de partij om tijdens een info-avond hun reactie te geven op de concept-structuurvisie van de gemeente Barendrecht. In deze notitie is vastgelegd hoe Barendrecht er 'ruimtelijk' gaat uitzien in de toekomst. Aan de hand van een presentatie en discussiegroepen werden de meningen en reacties door de gemeente gepeild. Kritische geluiden werden met name geuit door ondernemers. Ten aanzien van de Zuidpolder is duidelijk gepleit voor een groene invulling.

Aan de hand van 3 thema's discussieerden bewoners, bedrijven en organisaties met raadsleden en ambtenaren van de gemeente Barendrecht. De belangstelling voor de Zuidpolder was het grootst. Door de bewoners en organisaties werd gevraagd het groene en recreatieve karakter van de Zuidpolder te behouden. Kritische geluiden waren er ten aanzien van de plannen om een golf-afslagbaan in het gebied te realiseren. Ook waren er duidelijk voorstanders voor het behouden van het agrarische gebruik van de grond. Landbouwondernemers kunnen toch prima de natuur beheren, was één van de reacties. In de discussie werd met name ook gesproken over de invulling van extensieve recreatie. Geïnteresseerd in de plannen rond de Zuidpolder? Aanstaande dinsdag 5 oktober presenteert het college van burgemeester en wethouders in de commissie grondgebied de stand van zaken met betrekking tot dit gebied.

Ondernemers
Ondernemers uitten kritische geluiden ten aanzien van de revitalisering van het bedrijventerrein Dierenstein. Er was duidelijke behoefte aan meer informatie over de aanpak en zorgen werden geuit ten aanzien van de verkeersontsluiting en verkeersstructuur in Barendrecht. Overigens was dat laatste ook voor de andere bewoners een punt van aandacht. Ondernemers aan de 3e Barendrechtseweg riepen de gemeente op om hen te informeren over de ontwikkelingen in Ter Leede en Vrouwenpolder / Lagewei.

Woningbouw
In de discussiegroep rond woningbouw en bouwtempo werd met name gepleit voor een onderzoek naar de woningbehoefte. Zorg ervoor dat je weet welke behoefte er is, voordat bouwplannen ingevuld worden. Overigens werd ook aangegeven dat het tempo van bouwen niet te laag (minder dan 40) moet liggen om voldoende differentiatie te kunnen bieden en de haalbaarheid van plannen financieel mogelijk te maken. Ook was in de discussiegroep de roep om ouderen- en jongerenhuisvesting duidelijk aanwezig.

Meer informatie over de structuurvisie
Op www.barendrecht.nl kan men via de homepage de structuurvisie downloaden. Ook de gehouden presentatie is hier te vinden. Nog tot 15 oktober is het mogelijk een reactie geven op de structuurvisie. Dat kan via het reactieformulier op internet of door schriftelijk een reactie te sturen naar Gemeente Barendrecht t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, postbus 501, 2990 EA Barendrecht o.v.v. reactie structuurvisie. De verwachting is dat de concept structuurvisie op 30 november opnieuw aan de orde komt in de commissie grondgebied. Het is de bedoeling dat de definitieve structuurvisie nog dit jaar door de gemeenteraad wordt vastgesteld. Op de informatiepagina van de gemeente in de Schakel wordt men nader geïnformeerd.

Noot voor de pers,