Port of Rotterdam

DOEK VALT VOOR RDM-TDS
Doek valt voor RDM-TDS
30-9-2004 14:45:00

Het Havenbedrijf Rotterdam zal vanavond aan de Raad van Commissarissen voorstellen om als indirect aandeelhouder en waarnemend bestuurder van RDM Technology and Defense Systems B.V. (RDM-TDS) het faillissement aan te vragen van RDM-TDS. De reden hiervoor is dat er geen uitzicht is op orders voor het bouwen van de Fennekvoertuigen. Dit laatste is woensdag 29 september duidelijk gemaakt door Kraus-Maffei Wegman (KMW), het bedrijf dat van de Staat opdracht heeft gekregen de Fennekvoertuigen te leveren. RDM-TDS heeft daardoor de komende periode een lege orderportefeuille. Met name het verkrijgen van de opdracht om de Fennek te bouwen, was een absolute voorwaarde voor de succesvolle doorstart van RDM-TDS.

De afgelopen weken is door het Havenbedrijf Rotterdam, in nauw overleg met onder meer de huidige directie van RDM-TDS, intensief geprobeerd een toekomst te creëren voor het bedrijf en zijn medewerkers. Het Havenbedrijf Rotterdam was in een vergevorderd stadium met de particuliere investeerder Sanderink en andere betrokken partijen.

Het afhaken van KMW, buiten invloedssfeer van het Havenbedrijf Rotterdam, maakt deze stap onvermijdelijk. Uiteraard zal het Havenbedrijf Rotterdam de eerder gedane toezegging om de salarissen over de lopende periode te laten voldoen, volledig nakomen.

Havenbedrijf Rotterdam
29-09-2004