Ingezonden persbericht


30 september 2004 IPB Award 2004 (totaal: 40.000 euro aan prijzengeld)

PERSBERICHT ONDER EMBARGO (winnaars worden donderdag 30 september om 18.00 uur bekend gemaakt)

WINNAARS IPB AWARD

Donderdag zijn in het Amsterdamse Park Plaza de IPB awards uitgereikt. De IPB award is een managementprijs van 10.000 euro die is ingesteld als beloning voor scholen die op excellente wijze integraal personeelsbeleid hebben ontwikkeld en aldus bijdragen aan het beter en efficiënter functioneren van het onderwijs in Nederland.

In het primair onderwijs gaat de hoofdprijs dit jaar naar Samenwerkingsschool Klaver-Heijplaat uit Rotterdam. Het Willem Lodewijk Gymnasium uit Groningen is winnaar in de categorie voortgezet onderwijs. Naast de algemene prijs voor VO en PO zijn er twee extra prijzen, van elk 10.000 euro. De 'BIO Award', beschikbaar gesteld door de Stichting Beroepskwaliteiten Leraren (SBL), gaat naar de Stichting Katholiek Onderwijs uit Enschede. De Award 'IPB en een kleurrijke organisatie', beschikbaar gesteld door het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt, is gewonnen door OSG Erasmus uit Almelo.

Het invoeren van integraal personeelsbeleid is een 'must' voor elke school in Nederland. In 2005 moet iedere instelling voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs een goed IPB-plan klaar hebben en in staat zijn deze vorm van personeelsbeleid in te voeren. De IPB Award moet duidelijk maken in hoeverre scholen in staat zijn hun personeel een beroep te bieden met inhoud en perspectief. Dat zal tevens een positieve invloed hebben op het imago en de aantrekkingskracht van het leraarsberoep. De prijs levert een schat van gegevens op over goed integraal personeelsbeleid. Die gegevens komen ter beschikking aan alle belangstellende scholen.De IPB Award is een initiatief van het IPB Bureau en wordt actief ondersteund door het VSWO (werkgevers), de schoolleidersorganisaties en de personeelsvakorganisaties. De coördinatie is in handen van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP).