Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Emmen 30-09-2004

Inbraak bij bedrijf
EMMEN Bij een bedrijf aan de Weerdingestraat werd in de nacht van woensdag op donderdag een kluis gestolen. Het is nog niet duidelijk wat er in de kluis zat. De daders waren in het pand gekomen door het forceren van ene ruit. In de loop van vandaag werd de kluis teruggevonden aan de Meerbosweg in Weerdinge. De inhoud was verdwenen. De politie stelt een onderzoek in.

Zakkenrollen
MEPPEL Een 52-jarige inwoonster van Meppel deed hedenmorgen aangifte van diefstal van haar portemonnee. Tijdens het winkelen in een winkel in de Swaenborgh merkte ze plotseling dat de klep van haar tas open was. Toen ze in haar tas keek, ontdekte ze dat haar portemonnee uit haar tas was gehaald. In de portemonnee zat een bedrag van ruim honderd euro en enkele pasjes.

Ook van en 42-jarige inwoonster van Wanneperveen werd in Meppel de portemonnee gerold. Op de Hoofdstraat of in enkele winkels aan de Hoofdstraat heeft de zakkenroller in en onbewaakt ogenblik toegeslagen. De portemonnee is uit haar tas gehaald. In de portemonnee zat een bedrag van ongeveer 30 euro en wat pasjes.

Diefstal verkeersborden
GIETEN Op de N33 en de N34 zijn in de nacht van woensdag op donderdag 13 verkeersborden gestolen. Het betroffen borden van verschillende modellen en verschillende opschriften. De totale waarde bedraagt ongeveer 1900,- euro.

Politie houdt bromfiets controle
DALEN / NOORD SLEEN De politie heeft donderdagmorgen een bromfietscontrole gehouden op de Emmerstraat, de Meulenkampweg en de Hoofdstraat. Er werden 35 bromfiets gecontroleerd op het vermogen en bij de test bleek de helft een te hoog vermogen te hebben. Het grootste vermogen bedroeg 1.9 Kw, goed voor een boete van 125,- euro. Bestuurders wisten dat, indien ze een ongeval krijgen, het problemen kan geven met de verzekering. Het risico wordt dus bewust door hen genomen.
Verder werden er tijdens de controle nog enkel autos gecontroleerd en een paar bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel en het niet handsfree bellen.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. Bert Peters, tel.: 06-53238059, zal de voorlichting vanaf donderdagmiddag 16.30 uur overnemen.