Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 30-09-2004

DRONKEN VROUW ACHTER HET STUUR

s-Hertogenbosch - Woensdagavond zagen surveillerende agenten op de A2 in s-Hertogenbosch een automobiliste nogal slingerend en dicht op haar voorgangers rijden. Bij controle bleek dat de 30-jarige Osse bestuurster ongeveer driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur. Haar rijbewijs is ingevorderd.

STOMDRONKEN MAN RAAKT RIJBEWIJS KWIJT

s-Hertogenbosch Woensdagavond zagen agenten op de fiets op de Markt in s-Hertogenbosch een man vallen. De 52-jarige man bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en verklaarde dat hij aldaar opgehaald zou worden. Even later zagen de agenten de man op de vd Does de Willeboissingel in een auto rijden. Hij bleek ruim viermaal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijftien uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

CONTROLE WET ARBEID VREEMDELINGEN

s-Hertogenbosch - Donderdagmorgen hebben de Vreemdelingendienst van de politie Brabant-Noord en de Sociale Recherche controles gehouden bij bouwwerkzaamheden op de Donkse Dreef en Zesde Donk. Op de bouwplaatsen zijn ongeveer 50 werknemers gecontroleerd. Een 26-jarige man van Marokkaanse afkomst bleek aan het werk met vervalste identiteitspapieren. Hij is in vreemdelingenbewaring gesteld. De Sociale Recherche onderzoekt nog of er eventueel onregelmatigheden zijn op gebied van sociale wetgeving.

BEJAARDE VROUW BEROOFD

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag omstreeks kwart voor vijf is een 84-jarige Bossche nabij een bushalte op de Rijzertlaan beroofd van haar tas met inhoud. De vrouw werd plotseling aangevallen door een onbekende man die haar tas meenam. De man vluchtte in een grijze Opel Kadett waar nog een tweede persoon in zat. Een getuige noteerde het kenteken van de auto. Het voertuig bleek te zijn ontvreemd in Tilburg. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met telefoonnummer 0900 8844.

MAN OVERLEDEN NA ONGEVAL

Heusden Donderdagmorgen is een 19-jarige automobilist uit Drunen aan de gevolgen van een éénzijdig verkeersongeval op de Elshoutseweg in Heusden overleden. Volgens een getuige is het slachtoffer met zijn auto in de berm gekomen en vermoedelijk door overcorrectie de macht over het stuur kwijtgeraakt en aan de andere kant van de weg tegen een boom gereden. Terplaatse is nog assistentie verleend door een traumahelicopter. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Elsibethziekenhuis in Tilburg. Hij is korte tijd later overleden.

AUTOBRAND

Rosmalen In de nacht van woensdag op donderdag is op de Meester Broerensingel in Rosmalen een auto uitgebrand. De politie heeft terplaatse sporen aangetroffen die vermoedelijk duiden op brandstichting. De politie heeft in de directe omgeving een brief bezorgd om mensen die iets verdachts gezien hebben te vragen contact op te nemen.

MAN BEROOFD VAN PORTEMONNEE

Vlijmen In de nacht van woensdag op donderdag is een 47-jarige man uit Haarsteeg op de Akker in Vlijmen beroofd van zijn portemonnee. De man verliet een horecaonderneming en reed weg op zijn fiets. Korte tijd later kwam hem een auto tegemoet. De bestuurder van de auto stapte uit en sloeg en schopte de man tot bloedens toe en beroofde hem van zijn portemonnee. Hert slachtoffer liep verwondingen op aan zijn gezicht en arm. De politie verzoekt eventuele getuige contact op te nemen met telefoonnummer 0900-8844.

KOEIEN AAN DE WANDEL

Boxtel Donderdagmorgenvroeg troffen agenten op de rijbaan van de Savendonksestraat in Boxtel zes loslopende koeien aan. De agenten dreven de dames in een weiland. Tot op heden is nog niet bekend wie de eigenaar van de koeien is.

CONTROLE GESLOTENVERKLARING

Vught Donderdagmorgen hebben agenten gecontroleerd op de geslotenverklaring op de Honderdmorgensedijk in Vught. De controle vond plaats tussen 07.00 uur en 09.00 uur en leverde zestien bekeuringen op.

INBREKER AANGEHOUDEN

Uden-
In de nacht van woensdag op donderdag is op de Markt een 34-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De Udenaar wordt er van verdacht eerder deze nacht te hebben ingebroken in een bedrijf aan het Mondriaanplein en enkele flatscreens te hebben weggenomen. De verdacht is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

VERDACHTEN DIEFSTAL GSM AANGEHOUDEN

Veghel-
Woensdagmiddag zijn op het politiebureau in Veghel een 38-jarige man en een 56-jarige vrouw, beide uit Eindhoven, aangehouden. Zij worden er van verdacht op 24 augustus jl. een GSM te hebben gestolen uit een bedrijf aan de Taylorweg. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

VERDACHTEN AFPERSING AANGEHOUDEN

Boxmeer-
Woensdagmiddag is in zijn woning in Boxmeer een 17-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht op 9 september jl. in een 24-jarige plaatsgenoot onder bedreiging van geweld geld afhandig te hebben gemaakt. Dit gebeurde in de woning van het slachtoffer. Afgelopen maandag is een 21-jarige man uit Boxmeer in zijn woning aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit incident. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

BROMFIETSSTER GEWOND

Mill-
Donderdagochtend is bij een aanrijding op de rotonde aan de Hoogstraat een 16-jarige bromfietsster uit Zeeland gewond geraakt. Het meisje reed op de rotonde toen zij geen voorrang kreeg van een 75-jarige automobiliste uit Grave. Het slachtoffer is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld aan enkele schaafwonden aan armen en benen.

RIJDEN ONDER INVLOED

Boxmeer-
Woensdagavond is op de Sambeekseweg een 31-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van een uur en er is proces-verbaal opgemaakt.