Politie Zeeland


R-9450-2004 Snelheidscontroles Westerscheldetunnel

De Zeeuwse politie is begonnen met snelheidscontroles op de toevoerwegen naar de Westerscheldetunnel en in de Westerscheldetunnel.
Afgelopen dinsdag is 's morgens gemeten op toevoerwegen tussen Hoek en de tunnel.
's Middags is gemeten tussen het tolplein en de tunnel. Op beide wegen geldt een snelheidslimiet van 100 km/h.
's Morgens passeerden er 680 voertuigen waarvan er 45 de maximum snelheid overschreden. 's Middags passeerden er 1120 voertuigen waarvan er 110 de maximum snelheid overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 155 km/h.
Woensdagmiddag werd er weer gemeten op de toegangwegen in Zeeuws Vlaanderen. Hierbij passeerden er 947 voertuigen waarvan er 96 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 153 km/h.
Vandaag is er gemeten tussen het tolplein en de tunnel. Hierbij passeerden er 1380 voertuigen waarvan er 135 de maximum snelheid overschreden. De hoogst gemeten snelheid was
145 km/h.
Vanmorgen is er gemeten op de N62 tussen Hoek en Terneuzen. Op deze weg geldt een snelheidslimiet van 80 km/h. Er passeerden 1580 voertuigen waarvan er 200 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 129 km/h.
In de tunnel heeft de politie het toezicht verhoogd door de inzet van de videoauto en ook zullen de komende maanden meer opvallende en onopvallende surveillances worden gereden.
Een werkgroep bestaande uit medewerkers van de N.V. Westerscheldetunnel, het Openbaar Ministerie in Middelburg, bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie (BVOM) en de Zeeuwse politie beraden zich momenteel over de mogelijkheden voor een structurele en effectieve snelheidscontrole in de tunnel zelf.