Politie Limburg-Zuid

Hardrijders lopen tegen de lamp bij controles

Heerlen 30-09-2004 - Momenteel vinden er op de A2 (vanaf de afslag Meerssen tot De Geusselt), op de N281 (tussen Heerlen en Nuth in beide richtingen) en op de Schelsberg in Heerlen (vanaf de Palemigerboord tot aan de Bokstraat) wegwerkzaamheden plaats. Op deze plaatsen worden regelmatig controles uitgevoerd op de daarvoor aangepaste snelheidslimieten.

Op donderdag 30 september vond op de N281 een controle plaats. Circa 10% van de 7000 passanten negeerde de snelheidslimiet van 70km/uur. Op de A76, ter hoogte van Welten, werd met behulp van een zware kraaninstallatie werkzaamheden uitgevoerd. De rijbaan was daarom over een afstand van 800 meter afgezet en er gold een snelheidslimiet van 70km/uur. Ook hier werd op dezelfde dag gecontroleerd. Van 10 bestuurders moest het rijbewijs worden ingevorderd in verband met een grove snelheidsovertreding. De tien personen reden harder dan 120 km/uur, waarbij een van de bestuurders een snelheid liet noteren van 148km/uur.

Gedurende de duur van de werkzaamheden zal door de politie op de eerder genoemde locaties veelvuldig gecontroleerd worden om de veiligheid van de wegwerkers te bevorderen