2e persbericht van donderdag 30 september 2004

Eindhoven 30-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Neppatiënt voor Rechter Commissaris

Donderdagmiddag is de 54-jarige man die verdacht wordt van oplichting van verschillende ziekenhuizen voorgeleid aan de Rechter Commissaris in s Hertogenbosch. De man is voor verder onderzoek en vrees voor herhaling in bewaring gesteld voor een termijn van tien dagen.

De man, die een zwervend bestaan leidt, werd maandag jl. aangehouden in een verzorgingscentrum in Wijk aan Zee (zie ook persbericht dinsdag 28 september nr. 1)

De politie van Eindhoven deed een onderzoek naar de oplichtingspraktijken van de man nadat hij zich een maand in een ziekenhuis in Eindhoven had laten verplegen. Inmiddels is uit het onderzoek gebleken dat de man sinds 2003 zich bij ziekenhuizen in onder meer Rotterdam, Goes, Utrecht, Hengelo en Groningen heeft laten opnemen. Daarvoor was hij in Duitsland voor soortgelijke delicten veroordeeld.

Mierlo/Geldrop: Winkeliers bestolen

Bij twee winkeliers aan de Marktstraat in Mierlo is woensdag rond 16.30 uur geld uit de kassa gehaald zonder dat ze het in de gaten hadden. Dat is vermoedelijk gebeurd door een man en een vrouw. Die kwamen in beide gevallen de winkel binnen, deden of ze iets wilden kopen, en gingen er vervolgens weer vandoor. Pas daarna merkte de winkelier dat het geld was weggenomen. Bij de ene zaak verdween ongeveer 500 euro, bij de ander ongeveer 250 euro. De man heeft een Marokkaans/Arabisch uiterlijk, een licht getinte huidskleur, is tussen de 25 en 30 jaar oud, en is ongeveer 1.80 meter lang. Hij had kort donker krullend haar, droeg een blauw spijkerjack, blauwe spijkerbroek en zwarte trui, en had een verzorgd uiterlijk. De vrouw heeft een Aziatisch uiterlijk, licht getinte huidskleur, is tussen de 20 en 25 jaar oud, en ongeveer 1.60 meter lang. Ze had donker lang haar, en droeg een blauw spijkerjack en zwarte broek. Ook bij een winkelier aan de Korte Kerkstraat in Geldrop wilde het duo toeslaan, maar hij had hen in de gaten. Daarop verdwenen ze weer uit de zaak.