Dienstenbond CNV

Nut en noodzaak van reorganisatie VBA
30-09-2004

In overleg met de vakbonden heeft de Ondernemingsraad (OR) van VBA voor de vakanties besloten om te laten onderzoeken of de voorgenomen reorganisatie nodig is en of dat op de manier moet zoals de directie dat heeft voorgesteld. CNV Dienstenbond vond en vindt het noodzakelijk dat objectief wordt vastgesteld dat de voorgenomen maatregelen noodzakelijk zijn als er grote consequenties aan vastzitten als gedwongen ontslagen.

Het externe onderzoeksbureau Basis en Beleid heeft deze opdracht van de OR aangenomen en inmiddels uitgevoerd.

In een tussenrapportage half augustus heeft het externe onderzoeksbureau aangegeven aan de OR dat op basis van de globale informatie die zij hebben gezien het lijkt dat het nodig is om kosten te reduceren. Echter, er waren nogal wat vragen niet beantwoord die verder onderzoek nodig maakte. Zo bleef, onder andere, in de strategiediscussie in 2003 de interne organisatie van VBA buiten schot en is de omvang van de voorgestelde kostenreductie en de gehanteerde norm daarvoor onduidelijk. Ook waren er nogal wat vragen over de voorgestelde (nieuwe) organisatiestructuur.

Op basis van de bovenstaande argumenten heeft de OR besloten een uitgebreider en groter vervolgonderzoek uit te laten voeren door Basis en Beleid om meer inzicht te krijgen in de vragen die nog open staan.

In de nieuwsbrief van de Ondernemingsraad d.d. 16 september 2004 heeft u kunnen lezen dat het externe onderzoeksbureau de resultaten van het vervolgonderzoek over de financiële onderbouwing van de reorganisatieplannen en een deel van de voorgestelde organisatieaanpassingen heeft gepresenteerd aan de OR. Deze resultaten hebben de OR in dezelfde vergadering overtuigd van de noodzaak van structurele besparingen en dat het verlies aan arbeidsplaatsen onvermijdelijk is.

Vervolgens heeft de OR ook een positief advies gegeven over een "strategisch raamadvies" en deeladviesaanvragen.

Op vrijdag 24 september jongstleden zijn bonden pas geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek van Basis en Beleid. Daarbij is dezelfde presentatie gegeven als aan de OR. CNV Dienstenbond heeft daarin kennis genomen van de uitkomsten, immers, de OR heeft daar al een oordeel over gegeven.

In de presentatie hebben we nog een aantal kritische kanttekeningen gemaakt. Het onderzoeksbureau geeft aan dat er eigenlijk een vervolgonderzoek nodig is om helder te kunnen krijgen wat precies de organisatiedoelstellingen zijn ten aanzien van de Centrale Staf en het Support Center. Het is niet duidelijk wat daarvan de bedoeling is op basis van de informatie die VBA aan het onderzoeksbureau heeft verstrekt. Naar verluid zal de OR dit vervolgonderzoek op zich nemen.

Voorts is het opmerkelijk dat managers delen van de voorstellen ontwikkelen en dat medewerkers niet betrokken worden in het reorganisatieproces. Dat raakt ook de kern van deze reorganisatie; het zou beter zijn om te kijken wat de werkprocessen zijn en welke nodig zijn, en hoe daarvoor de structuur, nut en noodzaak van werkprocessen en functies aan te passen om tot een nieuwe organisatiestructuur te komen (Bottom up). VBA houdt echter vast aan de huidige organisatiestructuur, waarbij aan zittende managers gevraagd wordt om in vulling te geven aan Turbo, zodat een vooraf vastgestelde doelstelling behaald wordt (Top down).

Gezien de stand van zaken zal CNV Dienstenbond zich primair gaan richten op het afspreken van een Sociaal Plan. De ledenvergaderingen hebben ook aangegeven dat dit noodzakelijk is, maar dat wij wel voor kwaliteit van afspraken zullen knokken. Wij hebben daarbij ook aangegeven dat kwaliteit tijd kost. U wordt daarover te zijner tijd weer geïnformeerd.

VBA gaat door met de voorgenomen maatregelen, ook zonder overleg met bonden, zoals het schijnt. Bonden hebben, zoals in de ledenvergaderingen ook toegezegd, een stevige brief naar de directie gestuurd waarin wij vragen om constructief overleg en om zorgvuldigheid bij het informeren en inzetten van maatregelen. Ook willen wij tijdig en volledig geïnformeerd worden over de stand van zaken en de maatregelen die genomen worden. We hebben het nog steeds over mensen!!! Het kan toch niet zo zijn, zoals nu steeds gebeurd, dat wij van leden moeten horen dat er allerlei maatregelen al uitgevoerd worden. In die context vinden wij het dan ook ongehoord en zelfs niet fatsoenlijk naar onze leden (dat zijn de werknemers van VBA!) dat wij van leden moeten horen dat de reorganisatie inmiddels is uitgebreid naar 125 FTEs!

U merkt het, dit zijn moeilijke tijden voor VBA, als bedrijf, maar ook voor de medewerkers. Als CNV Dienstenbond doen wij ons uiterste best om zo goed mogelijke afspraken te maken over de consequenties van de reorganisatie. Wij knokken voor uw belangen. Overtuig uw ongeorganiseerde collega ook van het nut van het lidmaatschap van CNV Dienstenbond.

Voor meer informatie over deze nieuwsflits kunt u contact opnemen met bestuurder, Fedde Monsma. Telefoon (023)5670615 of e-mail f.monsma@cnvdibo.nl