Magnus Holding NV

Magnus-dochter Qurius rondt acquisitie Weha af

30 september 2004 - Magnus Holding N.V. heeft de overname van Weha Automatisering afgerond. Weha is een specialist in op Microsoft Business Solutions-Navision gebaseerde bedrijfsoplossingen met 35 medewerkers. De activiteiten van Weha worden geïntegreerd in die van Magnus Holding's werkmaatschappij Qurius. Deze integratie zal naar verwachting op 1 januari 2005 afgerond worden. De cijfers van Weha zullen per 1 oktober 2004 worden geconsolideerd in de resultaten van Magnus Holding N.V.

Leiderschap in MBS-markt
Met Weha neemt Qurius een leidende positie in de Nederlandse markt voor Microsoft Business Solutions (MBS) in. Het gezamenlijke klantenbestand telt ongeveer 275 bedrijven. Daarbij zorgt de integratie van Weha voor een verdere uitbreiding van Qurius' oplossingenportfolio. Bovendien heeft Qurius nu de juiste schaalgrootte om doelmatig een branchegerichte business unit-structuur te kunnen doorvoeren. Weha-directeur en -oprichter Wim Hardijzer blijft als adviseur verbonden aan Qurius; zijn mededirecteur Gerard van Workum neemt plaats in de directie van Qurius.

Transactiedetails en aandelen
De koopsom wordt voldaan in aandelen B in Magnus Holding N.V. Een deel van de koopsom is gebaseerd op een earn-out regeling die afhankelijk is van de resultaten van Weha over 2004. Initieel zal Magnus Holding 4.079.208 aandelen B uitgeven, bij een maximale 'earn-out' kunnen daar 2 miljoen aandelen B bijkomen.

Na deze transactie bedraagt het totaal aantal uitstaande aandelen Magnus Holding 51.082.619 (waarvan 25.454.816 genoteerde aandelen A). Aan het begin van ieder kwartaal kunnen niet-genoteerde aandelen B worden geconverteerd in vrij verhandelbare aandelen A, voor maximaal 9,9% van het totaal aantal genoteerde aandelen A. Per 1 oktober 2004 is conversie aangevraagd van 2.293.018 aandelen B.

Weha Automatisering
Weha Automatisering levert en implementeert totaaloplossingen op het gebied van administratieve en logistieke bedrijfsautomatisering. Deze oplossingen zijn gebaseerd op Microsoft Business Solutions-Navision. Ongeveer 35 medewerkers ondersteunen middelgrote handelsondernemingen, groothandels en industriële bedrijven bij het invullen van hun automatiseringsbehoefte. Weha Automatisering is gevestigd in Woerden en Joure. Meer informatie vindt u op www.weha.nl.

Magnus Holding N.V.
Magnus Holding levert in een aantal specifieke branches advies over, en implementatie en beheer van bedrijfsoplossingen die gebaseerd zijn op technologie van Microsoft en SAP. De groep bestaat uit werkmaatschapppijen Qurius en Magnus. Qurius is als Gold Partner voor Microsoft Business Solutions een toonaangevend specialist in branchespecifieke bedrijfsoplossingen in de Benelux. Qurius ETX is gespecialiseerd in professionele softwareontwikkeling op het Microsoft-platform en Microsoft Gold Partner voor e-business oplossingen. Magnus adviseert en ondersteunt bij het realiseren van blijvende verbeteringen en innovaties in processen, organisaties en systemen. Magnus Holding is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie over Magnus Holding vindt u op www.magnus.com.

Voor meer informatie
Magnus Holding, Caroline Jooren.
Telefoon 035 699 60 60; e-mail: c.jooren@magnus.nl