Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

RADIO 10 GOLD DISKJOCKEY TOM MULDER WINT OEUVRE AWARD

Hilversum, 30 september 2004 - Radio 10 Gold diskjockey Tom Mulder heeft vandaag, tijdens het omroepcongres in 't Spant in Bussum, een Marconi Award ontvangen voor zijn gehele oeuvre. Tom Mulder vierde dit jaar zijn 35 jarig jubileum als radio diskjockey.

De Marconi Awards, de enige radiovakprijzen die jaarlijks in diverse categorieën worden uitgereikt, beleefden hun negende editie. In totaal werden er vijf radio-onderscheidingen uitgereikt. De onafhankelijke jury die de nominaties per categorie vaststelt, bestond dit jaar uit Arjan Snijders, Hans Schiffers, Martijn de Keizer en Rob Stenders.

Erik de Zwart, directeur van Talpa Radio Nederland, nam de prijs namens Tom Mulder in ontvangst. Helaas kon Tom niet aanwezig zijn omdat hij nog herstellende is van een hersenbloeding. "Tom heeft een indrukwekkende staat van dienst als diskjockey. Bij Radio 10 Gold is hij al jaren de drijvende kracht achter het succes van het station. Het gaat nu gelukkig al weer stukken beter met hem, maar we kunnen nog niets zeggen over het eventueel hervatten van zijn werkzaamheden bij Radio 10 Gold. Het verkrijgen van deze prijs zal ongetwijfeld een grote steun zijn tijdens zijn herstelperiode", aldus De Zwart.

Op 16 mei 1969 presenteerde Tom Mulder onder de naam 'Klaas Vaak' zijn eerste radioprogramma bij de toenmalige zeezender Radio Veronica. In 1973 maakte Tom de overstap van Veronica naar de TROS, waar hij van de 'Havermoutshow', '50 Pop of een Envelop' en 'Nachtwacht' grote successen maakte. Na zijn TROS periode was hij actief bij het eerste commerciële radiostation aan land, Cable One. In 1991 maakte Tom zijn entree bij Radio 10 Gold als programmadirecteur en presentator van het populaire ochtendprogramma.

Radio 10 Gold draait de grootste hits en heeft de meeste prijzen en nu ook het beste voetbal. De muziek van toen en nu is gericht op de volwassen luisteraar. Radio 10 Gold is in heel Nederland en ver daarbuiten te ontvangen via AM 1008 en in heel Nederland ook via de kabel.

Kijk voor meer informatie op www.radio10gold.nl. Radio 10 Gold is onderdeel van Talpa Radio International.

//// EINDE PERSBERICHT ////

Noot voor de redactie,