Twentsche Kabel Holding NV

Persbericht
N.V. Twentsche Kabel Holding (TKH)

TKH neemt EFB Elektronik-groep over

TKH maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt over de overname van de EFB Elektronik-groep in Duitsland. EFB Elektronik GmbH is actief op het gebied van technische handel en richt zich op het leveren van systemen en componenten evenals het aanbieden van oplossingen voor outdoor en indoor telecom- en data-communicatienetwerken. De activiteiten zijn volledig complementair aan de technische handelsactiviteiten van TKH binnen de segmenten Telecom en Building Solutions. De onderneming realiseert met 110 medewerkers (FTE) een omzet van circa E 30 miljoen op jaarbasis.

De overname van EFB Elektronik zal vanaf het vierde kwartaal 2004 een positieve bijdrage leveren aan de winst per aandeel van TKH. De overname zal uit de beschikbare middelen worden voldaan.

Strategie
EFB Elektronik heeft haar hoofdkantoor in Bielefeld met nevenvestigingen in Berlijn, Frankfurt, Hamburg, München en Sonneberg en heeft een sterke positie in de Duitse markt. Zowel de geografische positionering als de aard van de activiteiten passen uitstekend binnen de strategie van TKH om een toonaangevende niche-speler te zijn in de Europese markt als leverancier van systemen en netwerken voor informatie- en telecommunicatie-toepassingen. De goed ontwikkelde distributiekanalen in de Duitse markt bieden TKH tevens de mogelijkheid haar huidige productenaanbod in deze markt uit te breiden.

Haaksbergen, 30 september 2004

Raad van Bestuur

Voor nadere informatie: J.M.A. (Alexander) van der Lof MBA, voorzitter Raad van Bestuur
tel. 06 - 53 22 45 40
Internetsite TKH: www. tkh.nl Internetsite EFB: www.efb-elektronik.de

Profiel

N.V. Twentsche Kabel Holding (TKH) is een internationaal opererende groep ondernemingen, gespecialiseerd in het creëren en leveren van - innovatieve - systemen en netwerken in de informatie- en telecommunicatietechnologie alsmede in de elektrotechnische en industriële sector.

De activiteiten van TKH zijn geconcentreerd in drie groepen: de Technische Handelsgroep, Kabelgroep en Machinegroep.

De focus is gericht op het leveren van systeemoplossingen in de segmenten 'Telecom Solutions', 'Building Solutions' en 'Industrial Solutions'. Met toegevoegde waarde als advisering, ontwikkeling, samenstelling en levering van innovatieve totaaloplossingen op basis van specialistische kennis bereikt TKH haar doelstelling van optimale, oplossingsgerichte dienstverlening aan de klant.

Uitbouw binnen deze segmenten zal worden bereikt met een sterke nadruk op technische handelsactiviteiten (value added reselling). De Kabelgroep is actief als niche speler en verschuift het accent in toenemende mate naar oplossingen in de vorm van totaalsystemen, veelal ook in samenwerking met de Technische Handelsgroep. De Machinegroep richt zich met name op het segment 'Industrial Solutions' en is gespecialiseerd in de productie van bandenbouwsystemen voor auto's en vrachtwagens en geautomatiseerde flexibele producthandlingsystemen.

Een geïntegreerde aanpak van activiteiten en marktsegmenten benadrukt en borgt de samenhang binnen en tussen de groepen.

Continue aandacht voor onderzoek en ontwikkeling zorgt voor een producten- en dienstenpakket dat technologisch geavanceerde oplossingen waarborgt. Deze worden op de markt gebracht in met name Noordwest- en Oost-Europa. Tevens is er een groeiende marktpositie in Azië. Over 2003 behaalde TKH met 2.213 medewerkers een omzet van E 383,9 miljoen.


---- --