CSM

Persbericht

CSM rondt verkoop dochterondernemingen in Duitsland en Frankrijk af

Diemen, 30 september 2004 - CSM nv heeft haar dochterondernemingen Dreidoppel en Lachaise verkocht. Dreidoppel GmbH in Langenfeld, Duitsland, is verkocht aan het Duitse Ireks GmbH. De transactie is effectief per 27 september 2004. De Franse werkmaatschappij Lachaise is verkocht aan het management. Deze transactie is effectief per 30 september 2004.

Dreidoppel heeft circa 100 medewerkers en is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en verkopen van smaakstoffen voor bakkerijproducten en ijs. CSM Bakery Supplies Europe rekent het produceren van deze smaakstoffen niet langer tot haar kernactiviteiten. De activiteiten hebben een jaaromzet van circa EUR 22 miljoen.

Lachaise heeft circa 265 medewerkers en is gespecialiseerd in de productie van bevroren banket- producten voor een klein topsegment van de markt. De werkmaatschappij heeft een jaaromzet van circa EUR 23 miljoen.

De verwachte buitengewone netto bate in 2004 van beide transacties te zamen zal per saldo circa EUR 10 miljoen bedragen (kasopbrengst EUR 24 miljoen).

De verkoop van deze dochterondernemingen is onderdeel van de eerder aangekondigde maatregelen ter versterking van CSM's positie in de markt voor bakkerijproducten in met name Duitsland en Frankrijk.


---
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Marjolein Moerer, communicatie manager CSM nv. Tel.: +31 (0)20 590 6320; Mobiel: +31 (0)6 53 52 76 22; E-mail: marjolein.moerer@csm.nl

Achtergrondinformatie :

CSM nv is een internationaal opererende onderneming, actief op het gebied van de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van voedingsingrediënten en zoetwaren. De belangrijkste productgroepen zijn bakkerij-ingrediënten en -producten, zoetwaren, suiker en melkzuur. CSM heeft op jaarbasis een omzet van EUR 3,4 miljard en is actief in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en Azië. CSM heeft circa 14.000 werknemers. Meer info: www.csm.nl

2004/10

1/2

CSM Bakery Supplies Europe is actief in 16 Europese landen. De divisie concentreert zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van een breed assortiment bakkerij-ingrediënten en -producten aan professionele bakkers en afbakkers. De Europese markt voor bakkerij-ingrediënten en business-to-business bakkerijproducten wordt geschat op EUR 8,5 miljard. Met een marktaandeel van 12% wordt CSM Bakery Supplies Europe gezien als marktleider in Europa, met nummer 1 posities in Duitsland, Italië, Engeland en Frankrijk.

Ireks GmbH is een internationale producent van bakkerijgrondstoffen en gemaksproducten voor de bakkerij. Het bedrijf heeft ruim 1.700 medewerkers en is verder actief in mout voor de bierindustrie, softijs en agrarische handel. Meer info: www.ireks.nl


2/2


---- --