Novem

30-09-2004

Nieuwe voorzitter Task Force Windenergie

De Minister van Economische Zaken mr. L.J. Brinkhorst heeft onlangs mr. J. Warners benoemd tot nieuwe voorzitter van de Task Force Windenergie.

De Task Force Windenergie (TFW) is eind 1999 door de Minister ingesteld om de realisatie van windenergie-projecten te versnellen door, daar waar concrete initiatieven dreigen vast te lopen, te interveniëren en bestuurlijke knelpunten zo mogelijk op te ruimen. De TFW reageert op vragen van initiatiefnemers en van provincie- en gemeentebesturen, en is gericht op de realisatie windenergie in het algemeen en niet op de belangenbehartiging van specifieke projecten. De TFW wordt ondersteund vanuit SenterNovem.

De heer Warners is ruim 14 jaar wethouder van Gouda geweest. Daarnaast was hij vanaf 1992 voorzitter van de Vereniging Klimaatverbond Nederland. Tot zijn aanstelling als TFW-voorzitter maakte hij namens de VNG m ( Vereniging Nederlandse Gemeenten) deel uit van de Stuurgroep van de Bestuursovereenkomst Landelijke Ontwikkeling Windenergie (BLOW). Hij volgt de heer G. de Boer op, die vanaf de oprichting voorzitter van de TFW was.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het TFW-secretariaat: SenterNovem
dhr. F.A. van der Loo
tel. 030.2393724.

email: f.van.der.loo@novem.nl