Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 30 september 2004

* ONDERZOEK NAAR DRUGSPAND AFGEROND
ROTTERDAM - Met de aanhouding van 15 mannen en vrouwen uit Rotterdam, Schiedam en Deventer (in de leeftijd van 19 tot en met 44 jaar) heeft de politie een onderzoek naar een overlastgevend drugspand aan de 1e Middellandstraat afgerond. Het onderzoek, een nauwe samenwerking tussen de wijkpolitie en de recherche van het district Rotterdam-Centrum, resulteerde zaterdag rond middernacht in een inval in het drugspand. Dit werd gedaan door politiemensen van het Arrestatieteam en de Regionale OndersteuningsGroep. In totaal werd zo'n 100 gram aan heroïne en cocaïne aangetroffen. Bij een tweejarig kind, dat eveneens in het pand aanwezig was, werd cocaïne in de luier aangetroffen. Van de 15 verdachten zijn zes dealers deze week voorgeleid aan de Officier van Justitie.


* TRAMBESTUURDER IN ARM GESTOKEN
ROTTERDAM - Donderdagmorgen even voor tien uur liep een 43-jarige trambestuurder uit Rotterdam een steekwond in zijn arm op, die hem in de Vierambachtsstraat bevindende tram werd toegebracht door een zeventienjarige knaap uit Schiedam. De jeugdige verdachte, die na het steekincident uit de tram vluchtte, kon door politiemensen van het district Rotterdam-West na een korte achtervolging in de Davidsstraat worden aangehouden. De trambestuurder moest door ambulancepersoneel voor behandeling aan zijn steekwond naar het Erasmus Medisch Centrum worden vervoerd. De zeventienjarige knaap werd voor nader onderzoek naar zijn motieven en verhoor ingesloten. Het bij de steekpartij gebruikte mes, dat de dader tijdens zijn achtervolging had weggegooid, werd in beslag genomen.


* ILLEGALEN AANGETROFFEN IN NAAIATELIER
SCHIEDAM - Woensdagmiddag omstreeks twaalf uur stelde politiepersoneel van het district Waterweg/Schiedam, naar aanleiding van een mogelijke hennepkwekerij, een onderzoek in een naaiatelier in de Schoolstraat in. In het bedrijfspand werden vijf mannen van Turkse afkomst (in de leeftijd van 24 tot en met 29 jaar) aangetroffen, die illegaal in Nederland verbleven. Het vijftal werd aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingendienst. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


* EERSTE RIT MET ELEKTRISCH INVALIDENWAGENTJE EINDIGT DOOR GLAZEN

TOEGANGSDEUR
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag maakte een 71-jarige bewoner van de Heemraadsingel voor het eerst buiten een ritje met zijn nieuwe elektrische invalidenwagentje. Toen de man enige tijd later, rond drie uur, weer bij zijn woning terug was gekeerd ging het mis. In plaats van te remmen, drukte hij het gaspedaal in en reed met zijn wagentje dwars door een glazen toegangsdeur. Ambulancepersoneel vervoerde hem naar het Erasmus Medisch Centrum voor wat hechtingen aan zijn oor.


* ZEVENTIEN INBRAKEN OPGELOST, TWEE VERDACHTEN VOORGELEID

(Zie ook persbericht van 22 september 2004) ROTTERDAM - Vandaag worden twee Rotterdammers, 21 en 32 jaar oud voorgeleid aan de Officier van Justitie, verdacht van zeventien inbraken in bedrijven. De beide mannen werden zondag 26 september jl. in Dordrecht op heterdaad aangehouden, toen zij in een gestolen auto reden die afkomstig was uit Capelle aan den IJssel. De politie van district Oost kwam de mannen op het spoor, toen zij op woensdag 22 september werden overlopen door een krantenbezorger, terwijl zij inbraken in een buurtcentrum aan de Schermenhoek in Capelle aan den IJssel. Een hierbij achtergelaten sleutel leidde uiteindelijk naar het tweetal. De beide mannen bekenden zeventien inbraken in diverse bedrijven in en rond Rotterdam. Tijdens de inbraken werden door de verdachten kluizen en geldkistjes meegenomen. De buit werd gebruikt voor het aflossen van de schulden van de verdachten. Diverse lege kluizen werden tijdens de huiszoeking bij de verdachten teruggevonden.


* SNACKBAR OVERVALLEN
ROTTERDAM - Woensdagavond rond tien voor negen werd een snackbar in de Lusthofstraat overvallen. Onder bedreiging van een mes en vuurwapen werden drie medewerkers van de snackbar gedwongen geld af te geven. Nadat de overvallers een greep uit de kassa hadden genomen, gingen zij er vandoor. Door de recherche van district Oost wordt een nader onderzoek ingesteld naar deze overval.

Middaguitgave woensdag 29 september 2004

* VROUW DOOR MISDRIJF OM HET LEVEN GEKOMEN

VLAARDINGEN - Een 49-jarige vrouw uit Vlaardingen is zaterdagmiddag dood aangetroffen in haar woning aan de Dr. Wiardi Beckmansingel. Op het stoffelijk overschot is inmiddels sectie verricht en dit onderzoek heeft uitgewezen dat zij als gevolg van een misdrijf om het leven is gekomen.
Zaterdagmiddag, om even voor twee uur, namen omwonenden contact op met de politie omdat ze al een paar dagen niets hadden gehoord of gezien van de bewoonster. Het licht brandde en de gordijnen waren gesloten.
Politiemensen vonden in de woning het stoffelijk overschot van de vrouw. Om de juiste doodsoorzaak vast te stellen is er maandag sectie verricht, waaruit naar voren is gekomen dat de vrouw door geweld om het leven is gebracht.
Samen met het openbaar ministerie stelt de recherche van het district Waterweg een onderzoek in naar de verdachte en de achtergronden van dit misdrijf. Er is inmiddels een onderzoeksteam geformeerd.

Ochtenduitgave woensdag 29 september 2004