UPC NEDERLAND

GOUDEN BEELDEN - Jeroen Pauw TV-Persoonlijkheid 2004

Hilversum, 30 september 2004 - Tijdens het negende Gala van het Gouden Beeld ontving Jeroen Pauw het Gouden Beeld voor TV-Persoonlijkheid van het Jaar uit handen van Paul Groot, de TV-Persoonlijkheid van vorig jaar. Johnny de Mol (Drijfzand, HUMAN) won een Gouden Beeld in de categorie Beste Acteur en Eva Duyvestein (Meiden van de Wit, Net5) ging naar huis met het Gouden Beeld voor Beste Actrice.

In de geheel vernieuwde Studio 21 kwam televisiemakend Nederland bij elkaar voor de jaarlijkse uitreiking van de vakprijzen
voor de best gewaardeerde televisieprogramma's en -personen. Daphne Bunskoek presenteerde het feestelijke gala dat op dinsdag 5 oktober om 20.25 uur wordt uitgezonden door de AVRO op Nederland 2.

Volledig overzicht winnaars
De Gouden Beelden 2004 zijn gewonnen door de volgende televisiepersonen en -programma's:

Amusement: Expeditie Robinson (NET 5)
Comedy: Bitches (BNN)
Documentaire: De kinderen van Arna (IKON)
Drama: Cloaca (AVRO)
Informatie: Andere Tijden, Amateurbeelden Tweede Wereldoorlog (NPS/ VPRO)
Jeugd: Meisjes (IKON)
Kunst & cultuur: De meester en zijn leerling (NPS) Muziek: Vrienden van Amstel live (RTL 4)
Nieuws & evenementen: RTL Z (RTL 5)
Sport: Sportzomer Tour de France (NPS)
UPC Digital Award: TMF (TMF)
Acteur: Johnny de Mol (Drijfzand, HUMAN)
Actrice: Eva Duyvestein (Meiden van de Wit, NET 5) Tv-Persoonlijkheid van het Jaar: Jeroen Pauw (NPS/ VARA/ BNN) Carrière Award: Bob Rooyens

Stichting Nederlandse Academy Awards
De Stichting Nederlandse Academy Awards organiseert sinds 1995 de uitreiking van de Gouden Beelden. Daarvoor werkt de stichting samen met de International Council van NATAS, de organisatie die in Amerika verantwoordelijk is voor de toekenning van de Emmy Awards.
Een vakjury van 150 programmamakers maakt jaarlijks een keuze uit de beste Nederlandse televisieprogramma's en -personen uit het voorgaande televisieseizoen.
Er zijn Gouden Beelden in de programmacategorieën Amusement, Comedy, Documentaire, Drama, Informatie, Jeugd, Kunst & Cultuur, Muziek, Nieuws & Evenementen, Sport en Interactief: de UPC Digital Award. Daarnaast zijn er Gouden Beelden in persoonlijke categorieën: Acteur, Actrice, TV-Persoonlijkheid van het Jaar en de Carrière Award. De Gouden Beelden voor Beste Cameraman, Beste Geluidsman, Beste Montage, de Oeuvre Award Camera en de Oeuvre Award Montage zijn eerder dit jaar uitgereikt, tijdens de AVManifestatie in Hilversum.

= = =