3 e persbericht van donderdag 30 september 2004

Eindhoven 30-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt taxichauffeur

De politie is op zoek naar de chauffeur van een grijze taxi van het merk Mercedes die woensdagavond een 30-jarige man van de Hoogstraat / Gestelsestraat naar de Grote Berg heeft vervoerd en vice versa. Deze 30-jarige man uit Eindhoven is donderdagochtend rond 3.30 uur in zijn woning in Woensel-Noord aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij de afgelopen tijd geregeld zijn zus heeft mishandeld en met de dood heeft bedreigd (zie 1e persbericht van donderdag 30 september). Ook woensdagavond zou dit gebeurd zijn. De zus werd toen op de Grote Berg mishandeld en vervolgens in een taxi getrokken. De politie van de afdeling Eindhoven Centrum verzoekt de betreffende taxichauffeur om contact op te nemen met hen. Dit kan via 0900-8844.

Helmond: Verdachte van inbraak in auto aangehouden

Na een melding van een inbraak in een auto op een parkeerplaats aan de Smalstraat stelde de politie donderdagmiddag een onderzoek in de omgeving in. Op de Wethouder van Wellaan werd rond 14.50 uur een 26-jarige verdachte uit Helmond aangehouden. De man is meegenomen naar het politiebureau. Bij hem werden twee messen, een schaar, een hamer en een basepijp aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Hennepkwekerij in loods ontmanteld

In een loods aan de Heijndijk heeft de politie donderdag een hennepkwekerij bestaande uit 1.930 planten aangetroffen. Deze waren verdeeld over zeven ruimtes. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie is op zoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Burgemeester van Houtlaan zijn donderdag tussen 14.00 en 16.30 uur 1.026 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 32 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 80 km/u.

Heeze: Inbraak

In een winkel aan de Kapelstraat is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Uit het pand werd een nog onbekend aantal rookwaren gestolen. De dader kwam binnen door een ruit van een toegangsdeur te vernielen.

Heusden: Vrouw geraakt door maïshakselaar

In een veld aan de Vlosbergweg is donderdag rond 17.15 uur een 65-jarige vrouw uit Heusden geraakt door een maïshakselaar. De vrouw was het maïsveld opgelopen zonder dat de chauffeur van het landbouwvoertuig dit had gezien. Het slachtoffer raakte ernstig gewond aan haar been en is met een traumahelikopter overgebracht naar het St. Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Nuenen: Inbraak in stal

In een stal aan de Olen is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Een toegangsdeur werd opengebroken om binnen te komen. Uit het pand werden onder meer een ladder en twee bouwlampen gestolen.

Someren: Hennepkwekerij ontmanteld en drie verdachten aangehouden

In een loods aan de Mortelweg heeft de politie donderdagochtend een hennepkwekerij ontmanteld. De in totaal 1.520 hennepplanten waren verdeeld over drie ruimtes in de loods. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. In het pand waren die mannen, een 46-jarige inwoner van Helmond, een 47-jarige man uit Aarle Rixtel en een 46-jarige inwoner uit Gemert. Zij zijn aangehouden. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Veldhoven: Inbraken in bouwketen en container

Op een bouwterrein aan de Habraken is tussen woensdag 16.15 uur en donderdag 8.00 uur ingebroken in twee bouwketen en in een container. De toegangsdeuren van de bouwketen werden opengebroken en van de container werd een slot vernield. Weggenomen werden onder meer een kopieermachine, printpapier, een faxapparaat, een trilplaat en een stenenknipper. Het bouwterrein is helemaal omheind. Om toegang tot het terrein te krijgen werd een poort opengebroken.

Waalre: Fietster gewond

Op de Raadhuisstraat is donderdag rond 16.15 uur een 11-jarig meisje uit Waalre gewond geraakt. Dit gebeurde toen zij met haar fiets plotseling de straat over stak en in botsing kwam met de auto van een 37-jarige vrouw uit Waalre. De auto reed net als het meisje richting Eindhovenseweg. Het meisje is met verwondingen aan haar hoofd overgebracht naar het MMC in Veldhoven.