Gemeente Oosterhout

Zilveren broche voor Jeanne Walter-Delnoy

Oosterhout, 29 september 2004

Mevrouw Jeanne Walter-Delnoy heeft donderdag 30 september jl. afscheid genomen van Praktijkschool De Zwaaikom. Bij die gelegenheid kreeg zij uit handen van wethouder Eddi Oolhorst de zilveren broche van de gemeente Oosterhout. Zij kreeg deze onderscheiding wegens haar bijzondere verdiensten voor het speciaal onderwijs op De Zwaaikom en de leerlingen van die school.

Mevrouw Walter-Delnoy is 42 jaar werkzaam in het speciaal onderwijs. Meer dan 35 jaar daarvan heeft ze haar bijzondere kwaliteiten in dienst gesteld van de schoolverlaters. Zij heeft al die jaren de beroepsvoorbereidende, beroepsopleidende en de plaatsingsstages verzorgd. Deze stages betekenen veel voor de leerlingen van De Zwaaikom, omdat velen ervan hebben geleid tot plaatsing op de arbeidsmarkt.

Haar inzet beperkte zich niet tot genoemde werkzaamheden. Mevrouw Walter-Delnoy verleende ook nazorg als de leerlingen de school hadden verlaten. Voorbeelden van deze nazorg zijn: begeleiding op de werkplek, inschakelen van maatschappelijk werk, vele contacten met ouders en leerlingen. Deze begeleiding heeft ertoe bijgedragen dat de leerlingen van De Zwaaikom veelal aan het werk zijn gebleven.

Naast haar werkzaamheden is mevrouw Walter-Delnoy ook waarnemend directrice van De Zwaaikom geweest. Haar inzet voor de school is voorbeeldig en stijgt met regelmaat uit boven datgeen dat op grond van de functie verwacht mag worden.
Mutatiedatum 29/09/2004
20/10/2004