Gemeente Helmond


---

Helmondse organisaties signeren convenant Verkeersveiligheid

Een aantal organisaties, verenigd in het Platform Verkeersveiligheid, werken intensief samen om de veiligheid op de Helmondse wegen te verbeteren. Zij hebben op 30 september jl. een convenant ondertekend om hun samenwerking én de afgesproken taak- en doelstellingen officieel vast te leggen. Het Platform richt zich in het bijzonder op het afstemmen en uitzetten van acties die het verkeersgedrag van de Helmonders moeten verbeteren. Daarnaast geeft het adviezen op het gebied van verkeersveiligheid aan het College van B&W, wijkorganen en bedrijven.

Het platform bestaat uit vertegenwoordigers van: Gemeente Helmond, Politie Brabant Zuid Oost, 3VO afdeling Helmond, Gehandicapten Overleg Helmond, Instituut Verkeersbrigade, Samenwerkende Ouderenorganisaties, Fietsersbond afdeling Helmond en het Helmondse Basisonderwijs. De heer J. van den Heuvel, voorzitter van het Platform en tevens wethouder Verkeersveiligheid, over de samenwerking: "Op deze manier is er een bundeling van kennis en expertise van de diverse organisaties die zich in Helmond richten op verkeersveiligheid. Tevens biedt het letterlijk een platform waarin vragen en wensen vanuit de diverse achterbannen besproken kunnen worden. Zo ontstaat er integraal beleid met een breed maatschappelijk draagvlak."

Verkeersveiligheidsbeleid
Het platform is nauw betrokken bij het opstellen van het gemeentelijke verkeersveiligheidsplan dat binnenkort door het gemeentebestuur behandeld wordt. Hierin staat een heel scala aan maatregelen, zowel op het gebied van infrastructuur als verkeersgedrag, dat ervoor moet zorgen dat het aantal verkeersslachtoffers afneemt. Het platform zal een bijdrage leveren aan het opstellen en uitvoeren van jaarlijkse actieplannen. Tevens kunnen burgers het platform vragen een advies te geven over verkeersveiligheidsvraagstukken.

---

| |