Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Meisjesclinic in Hengelo op zondag 3 oktober

Op zondag 3 oktober organiseert servicepunt Oost in samenwerking met de SBO een meisjesclinic in Hengelo. De clinic duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur en wordt gehouden in het clubgebouw van de jeugdschaakclub Minerva: Clubgebouw HSC-Stork, Industriestraat 16, 7553 CR Hengelo.

De meisjesclinic is een leuke, spannende en leerzame middag voor meiden door meiden. Het is bedoeld voor meisjes t/m 12 jaar die bezig zijn met stap 1 of 2. Onder andere is er een oploswedstrijd, schaakganzenbord en schaken tegen de berin. In teams van vier worden de diverse onderdelen aangepakt.
De clinic wordt verzorgd door Petra Schuurman en een vijftal assistentes. Petra behoort tot Nederlands sterkste schaaksters en maakt deel uit van het Nederlands team dat in oktober deelneemt aan de Olympiade. Haar assistentes zijn sterke (jeugd)schaaksters uit de regio.

Alle schaaksters van 12 jaar of jonger die bezig zijn met stap 1 of 2 kunnen meedoen aan de clinic. Deelname is gratis! Wel moet je je van tevoren even opgeven. Dat kan bij Lucien Perizonius (perizonius@wanadoo.nl, tel: 074-2423055) of Willy Hendriks (whendriks@schaakbond.nl, tel: 0316-295502) of bij de jeugdleider van je club. Aan de clinic kunnen maximaal 32 meisjes meedoen, dus zorg dat je er snel bij bent. Lidmaatschap van een club is niet vereist.
---